Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Vrije Tijd 13 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Boeken: 5x spannende boeken voor tieners

Probeer jij je tiener al tijden weer aan het lezen te krijgen? Wie weet helpen deze spannende boeken voor tieners een handje. Het zijn stuk voor stuk page turners met verschillende thema’s die tieners vandaag de dag bezighouden, zoals social media, vriendschappen en mysteries.

Spannende boeken voor tieners

1. #laatste vlog

Carry Slee weet altijd naadloos aan te sluiten op de tijdsgeest en beleving van kinderen en jongeren. Met dit boek is dat zeker niet anders. Onze kinderen groeien op in de wereld van Youtube, vlogs en hashtags. In het verhaal trainen Noud en Gijs voor de marathon van New York. Wanneer Noud Gijs in een noodsituatie laat vallen, zie de hele klas hem als lafaard. Behalve Roos, want zij heeft een oogje op hem. Noud maakt samen met Roos vlogs waarin hij extreme stunts uithaalt om de klas het tegendeel te bewijzen. Roos komt er ondertussen achter dat haar stiefzus betrokken is bij enge praktijken. Het duo wil een laatste vlog maken om alles te bewijzen.

Auteur: Carry Slee
Prijs: 14,99 euro via Bol.com
Leeftijdsindicatie: 13 – 15 jaar

2. Escape room

Escape Room: het spel is een heuse trend. Het is dus niet gek als de vier vrienden uit dit boek besluiten als leuk uitje mee te doen aan een escope room. Binnen een uur moeten ze via spelopdrachten uit de ruimte zien te ontsnappen. Maar dan blijkt dat de hoofdpersoon die hen opsluit, helemaal niet van plan is om ze te laten gaan. Een van de vier vrienden is specifiek het doelwit van deze actie, maar wie?

Auteur: Maren Stoffels
Prijs: 14,99 euro via Bol.com
Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

3. Pijn

Amsterdam wordt opgeschrikt door de moord op een meisje. De dader heeft de laatste minuten van de moord op Snapchat gedeeld. Ze blijkt niet het enige slachtoffer. Hoofdpersoon Mandy krijgt ook alles van deze moorden mee. Ondertussen heeft ze ook te maken met andere problemen thuis; haar moeder is ernstig ziek en de band met haar vier vriendinnen verwatert omdat die het over typische meisjesdingen hebben. Ondertussen blijven de moorden doorgaan en krijgt Mandy het gevoel dat ze achtervolgd wordt..

Auteur: Mel Wallis de Vries
Prijs: 13,99 via Bruna.nl
Leeftijdsindicatie: vanaf 13 jaar

LEES OOK: Recensie Heerestraat & Rozenlaan

4. De Vuurvogel reeks

Marguerites’ ouders hebben een apparaatje uitgevonden: de Vuurvogel. Hiermee kan ze door verschillende dimensies reizen. En ze kan het lichaam overnemen van haar andere ik die leeft in een parallel universum. In alle dimensies strijd ze tegen haar vijanden. hierbij kan een wereld onder water staan, Londen er futuristisch zijn en Rusland omgetoverd zijn tot een keizerrijk. In deze reeks zijn al drie boeken verschenen: De vuurvogel 1 – Duizend stukjes van jou, De vuurvogel 2 -Tienduizend hemels boven jou, De vuurvogel 3 – Een miljoen werelden met jou. Genoeg leesplezier dus!

Auteur: Claudia Gray
Prijs: 10 tot 15 euro via Bol.com
Leeftijdsindicatie: vanaf 15 jaar

5. IK

In dit spannende verhaal draait het allemaal om hoofdpersoon Daniël. Op zijn vijftiende heeft hij een onomkeerbare fout gemaakt. Hij is met de auto van zijn vader gaan joyriden, door die beslissing zit hij sindsdien in een rolstoel. Drie jaar later komt er een mogelijkheid om te ontsnappen aan zijn onomkeerbare lot. Een wetenschapper doet onderzoek naar parallelle werelden. De gedachte hierachter is dat ieder moment waarop je een belangrijke beslissing neemt, je leven splitst. Een versie van jou gaat door op het gekozen pad. Een andere versie leeft het leven dat je geleid zou hebben als je een andere keuze had gemaakt. Hierdoor kan Daniël in een versie van zijn leven stappen waarin hij niet is gaan joyriden, en dus niet verlamd is. Wat is er allemaal gebeurd in het leven van die Daniël?

Auteur: Margaretha van Andel
Prijs: 16.95 euro via Bruna.nl
Leeftijdsindicatie: vanaf 13 jaar

Boeken: 6x leuke multiculturele kinderboeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.