Kan ik mijn kind een verhuizing aandoen?

antwoord

Je wilt graag verhuizen maar je twijfelt. Jullie oudste zit eigenlijk zo goed op haar plek. Ze zit al in groep 6, de leerkrachten kennen haar en ze krijgt precies de hulp die nu nodig is. Bovendien zeg je dat het een gevoelig meisje is en dat ze in zo’n fijne klas zit. Dit alles is heel veel waard.

Is het verstandig om haar nu naar een nieuwe basisschool te sturen, met allemaal nieuwe klasgenoten waartussen je dochter een plekje zal moeten vinden, met leerkrachten die je dochter nog helemaal niet kennen. Misschien gaat alles goed en komt ze in een heerlijke nieuwe klas en loopt alles zoals je had gehoopt.
Maar wat als het tegenvalt? Wat als het wennen in een nieuwe groep 7 haar toch te veel kruim kost en de extra hulp pas laat gerealiseerd wordt op de nieuwe school? Je kunt het niet even over doen. Als ouders kun je het maar één keer goed doen. Hoe graag wil je eigenlijk verhuizen? Een fijne klas, een goede school is voor een kind goud waard. Sommige kinderen switchen zonder problemen maar het verhaal van jouw dochter voorspelt iets anders.

Ik adviseer je het niet te doen. Mijn advies is echter gebaseerd op het kleine stukje tekst dat je mij stuurde. Het is altijd goed om met meerdere mensen te praten en alles eens even goed te laten bezinken.

Ik begrijp dat wanneer je twee jaar wacht met verhuizen, je tweede naar groep 6 en je jongste naar groep 4 gaat. Je moet nooit te ver in de toekomst kijken, maar het kan best zo zijn dat je over twee jaar helemaal niet twijfelt en met je hele gezin de nieuwe start wel goed aandurft. Met z’n allen naar een nieuwe plaats, een nieuw huis, je oudste naar de middelbare en je andere twee naar een nieuwe school! Succes met deze moeilijke beslissing.

Reageer op artikel:
Kan ik mijn kind een verhuizing aandoen?
Sluiten