Redactie
Redactie Gezin 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Papa’s en mama’s opgelet: dit zijn de kinderkamer trends van 2021

De kinderkamer inrichten is ongetwijfeld een van de leukste van het huis om in te richten. Hier kan je nou een maal veel meer regels overtreden op het gebied van interieur dan elke andere kamer in huis, en daar houden we op de J/M Ouders redactie wel van.

Een klimmuur om naar je bed te klimmen? Prima! Het is de versieringsvrijheid in kinderkamers die onze creativiteit helemaal zijn lang laat gaan. Dit zijn dé kinderkamer trends van 2021:

Een studieplek = een must

De trend voor een kinderkamer dit jaar ligt op functionaliteit: ieder kind moet zich in de coronacrisis goed kunnen vermaken in zijn/haar kamer.

Een eigen ruimte waar ze hun online lessen kunnen volgen zonder veel afleiding is daarom een must. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, het enige wat je nodig hebt is een vrije muur/hoek, een goed bureau en comfortabele stoel.

Een plek om energie kwijt te kunnen

Naast een plek om juist rust op te zoeken om te leren, is een kinderkamer ook een plek om juist de fysieke activiteit te stimuleren. Als de kinderen alleen maar thuis moeten zitten gaan ze zich vervelen.

Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een speelruimte in de kinderkamer. Voeg een extra kleur aan de muren toe en denk na over leuke activiteiten. Een klein podium waar ze hun talenten kunnen laten zien, of een mini trampoline?

Of wat dacht je van deze klimmuur? Staat leuk én je kind is er wel even zoet mee. Wij willen hem in ieder geval meteen in huis hebben.

Stapelen maar

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar hoogslapers (en stapelbedden) zijn een grote trend. Naast dat je heel veel extra ruimte creëert in een kinderkamer, geeft het de kamer ook een hele nieuwe look. Denk aan een studie- of speelruimte onder de hoogslaper.

Multitask meubels

Er zijn heel veel manieren om optimaal gebruik te maken van een kleine kinderkamer. Voeg planken en lades toe waar rommel in kan, maar denk ook aan een bed met lades bijvoorbeeld.

Als je niet veel ruimte hebt is het een kunst om van één meubel twéé functies te halen.

Kleuren

Naast de inrichting van de kinderkamer is het ook goed om na te denken over de kleuren. Dit jaar zijn niet te felle kleuren in, dus denk aan pasteltinten of diepe kleuren.

Voorbeelden zijn: roestoranje, donkergrijs, lichtgroen, beige, warmbruin of oudroze. Vooral oudroze is onze favoriet, in combinatie met bruin en mintgroen.

Living in the jungle

Ga voor dieren als thema in de kinderkamer, het is vrolijk en hoe meer dieren hoe beter. Je kan gaan voor veel verschillende dieren of één bepaalde soort, maar de wilde dieren zijn het populairst.

Denk aan een leeuwenbehang bijvoorbeeld. Een heel behang toch iets te heftig? Een zebra hanglamp, of een poster met herten erop kan ook! De kinderen kunnen zo op avontuur in hun eigen kamer.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn erg stijlvol, denk aan een stoel of opbergmand van rotan. Of ga meer richting lichtkleurig hout. Bijvoorbeeld in een bureau of bed.

5x hoe je meer ruimte creëert in een kleine kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DecoistIkwoonfijn

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.