Laura Saija
Laura Saija Gezin 25 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Jolinde (36): ‘Af en toe boek ik een nachtje weg met mijn minnaar’

Jolinde heeft het allemaal: een leuke man, een mooi gezin met twee kinderen en een nieuwbouwwoning in een groene buurt. Toch voelt ze zich niet altijd gelukkig en zelfs opgesloten in haar leven, daarom heeft ze een minnaar. “Door mijn afspraakjes met Paul kan ik het gezinsleven weer aan”, vertelt Jolinde* aan J/M Ouders.

“Twaalf jaar geleden leerde ik Michiel kennen. We waren ‘carrièretijgers’ en werkten bij hetzelfde bedrijf op de Zuidas. Beide stonden we aan het begin van onze loopbaan. Toen we een relatie kregen, begonnen we al snel over een kinderwens.

Minnaar

Michiel maakte direct duidelijk dat hij nooit parttime zou gaan werken. Als we ervoor zouden kiezen om kinderen te krijgen, dan zouden we dus vijf dagen opvang moeten hebben of ik zou moeten minderen.

Vier jaar later was het zover. Onze dochter Meave werd geboren en twee jaar later dochter Kate geboren. Omdat ik niet wilde dat de kinderen fulltime naar de opvang gingen, ben ik op dat moment parttime gaan werken.

Hele dagen binnen

Alles leek erop dat we het perfecte gezinnetje waren, maar niets was minder waar. Doordat ik nog maar twee dagen werkte, speelde mijn leven zich vooral af in onze woonwijk met twee kleine kinderen. Kate was een ontzettend moeilijk kind en sliep heel slecht. Ik had het heel moeilijk met het verdelen van mijn aandacht tussen mijn twee dochters.

Er waren dagen dat ik alleen maar binnen zat met de kinderen. Ik had geen zin om met ze op pad te gaan, omdat ze beide vaak hele heftige driftbuien hadden. Ik raakte in een isolement en verzorgde mezelf slecht.

Saai

In de tussentijd kon Michiel lekker elke dag ertussenuit en naar zijn werk. Vaak ging hij daarna ook nog door naar borrels of naar vrienden. Ik kon dan niet mee, want we hadden geen oppas om voor de kinderen te zorgen.

Ik voelde me ontzettend opgesloten en Michiel en ik raakte steeds verder van elkaar verwijderd. Toch deden we nog wel uitstapjes met de kinderen en gingen we samen naar familiegelegenheden. Het werd een ontzettend saaie boel.

Berichten

Het leven werd uitzichtloos totdat ik een bericht kreeg van mijn oude vlam Paul. Hij vroeg hoe het met mij ging en wat ik zoal deed. Toen ik naar zijn foto keek en eraan dacht hoe ik vroeger passievolle seks met hem had, begon er een vuurtje te ontwaken.

Wie was die Jolinde die op feestjes in het middelpunt van de belangstelling stond en er een stomend seksleven op nahield? Ik was mezelf volledig kwijt. Ik begon vaker berichten naar Paul te sturen en uiteindelijk werden de berichten steeds pikanter. Tot we uiteindelijk afspraken en weer dezelfde seks hadden zoals ik me kon herinneren van vroeger.

Mijn redding

Ik merkte dat ik door mijn afspraakje met Paul het gezinsleven weer beter aankon. Ik voelde me ontladen, begon mezelf weer beter te verzorgen en voelde me weer mijn oude ik. Michiel vertelde ik niets, ik vond het het niet waard om mijn gezinsleven hiervoor op het spel te zetten.

Sindsdien boeken Paul en ik eens in de zoveel tijd een hotel voor ons twee. Een nacht ontsnappen uit de sleur en het degelijke leven – en ik laad weer helemaal op. Niet iedereen zal het snappen, maar voor mij is een minnaar mijn redding.”

*Jolinde is een gefingeerde naam. Ze wil liever niet met haar echte naam online. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Marloes (34) is stiekem verliefd op een vader van het schoolplein: ‘Het begon met een glimlach’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.