Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe gameconsole is duurder dan een Nintendo Switch

LEGO is terug van never nooit weggeweest. Na de 3D Van Gogh-bouwset en de Build Big Feelings-collectie hebben de kids nu nog een reden om je portemonnee te plunderen. LEGO lanceert namelijk een gloednieuwe replica van een klassieke gameconsole, vol verborgen verrassingen. Maak kennis met de LEGO Icons 10306 Atari 2600.

LEGO weet maar al te goed dat nostalgie een krachtig wapenfeit is. Denk aan alle Star Wars-set die het Deense bedrijf de afgelopen decennia uitbracht, of de LEGO Home Alone-set, met het wereldberoemde huis van Kevin McCallister en zijn familie.

LEGO Icons 10306 Atari 2600

Over nostalgie gesproken: herinner je je Atari nog, dat in 1972 werd opgericht? Dat betekent dat de fabrikant van (arcade)computers dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Dat laat LEGO niet onopgemerkt voorbij gaan. De fabrikant heeft namelijk zojuist een toffe samenwerking met Atari gelanceerd. Maak kennis met de LEGO Icons 10306 Atari 2600.

Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat: met maar liefst 2532 steentjes bouw je een replica van die originele gameconsole. Het resultaat is acht centimeter hoog, 33 centimeter breed en 22 centimeter diep. Tevens bouw je een joystick, zodat je de drie inbegrepen kunt spelen.

Games transformeren

Althans, zodat je kunt doen alsof je ze speelt. Het blijft een volledig plastic bouwwerk. Met de inbegrepen blokjes bouw je drie games: Centipede, Adventure en Asteroids. Regelrechte klassiekers dus.

lego console

Het toffe aan die games, in de vorm van cartridges, is dat je ze om kunt bouwen tot kleine vignetten. Met Asteroids bouw je een miniatuur-ruimteschip, Adventure wordt een geel kasteel en Centipede transformeert tot een insect met paddenstoelen.

Om het af te maken heeft LEGO ook kastje ontworpen, waar je de cartridges in op kunt bergen.

Complete huiskamer uit de 80’s

Daarmee zijn de verrassingen nog niet op, want de Atari 2600 herbergt een geheim tafereeltje.

Wanneer je de bovenkant openmaakt, dan ontdek je een miniatuur-woonkamer uit de jaren tachtig, waarin een minifiguurtje op zijn eigen Atari 2600 aan het gamen is. Uiteraard met een dikke, nostalgische beeldbuis. Vergeet ook nostalgische details zoals rolschaatsen en een gettoblaster niet!

Hoewel LEGO de vijftigste verjaardag van Atari viert, kwam de Atari 2600 eigenlijk pas in 1977 uit in Amerika. We moesten er in Nederland nog langer op wachten: hier werd de gameconsole pas begin 1980 gelanceerd.

Pittig prijskaartje

Toen betaalde je er 499 gulden voor. Daarmee komen we meteen aan bij het altijd pijnlijke deel van dit soort nieuws: het prijskaartje van de LEGO Icons 10306 Atari 2600. Het nostalgische bouwwerk is vanaf 1 augustus beschikbaar in Nederland en gaat hier 239,99 euro kosten.

Dat is iets meer dan de LEGO NES, een vergelijkbare samenwerking met Nintendo. Maar ja, daar zat ook nog een replica van een beeldbuis bij. Over Nintendo gesproken: een Nintendo Switch Lite kost op het moment van schrijven 208 euro.

Wat kies je? Een niet werkende replica van een nostalgische console, of een gloednieuwe console die ook echt werkt? Dat laten we geheel aan jou over!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.