Laura Saija
Laura Saija Eropuit 28 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

12x de leukste buitenspeeltuin in Nederland (per provincie)

Ook al is het weer deze zomer niet opperbest, we willen toch met de kinderen naar een buitenspeeltuin deze vakantie.

Of je nu zoekt naar inspiratie voor een gezellig gezinsuitje, een perfecte locatie voor een kinderfeestje of gewoon nieuwsgierig bent naar de leuke buitenspeeltuinen in jouw regio.

Leukste buitenspeeltuin in Nederland

Je vindt hier de perfecte speeltuin in jouw regio.

Familiepark Nienoord in Leek, Groningen

Ontdek een speelparadijs van meer dan 80 attracties en speeltoestellen, gelegen in een prachtig, ruim en overzichtelijk park. Het ultieme familie-uitje in Groningen met maar liefst 30.000m² speelplezier, omringd door weelderige bossen op het Landgoed Nienoord. Tijdens de zomervakantie bieden ze een boordevol zomerprogramma vol extra activiteiten.

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold, Drenthe

Bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold vind je een unieke combinatie van een binnen- en buitenspeeltuin met een sfeervol ‘boerderijthema’. De speelboerderij is de ideale bestemming voor gezinnen, dagjesmensen, familiefeestjes, kinderfeestjes en schoolreisjes. Kinderen kunnen hier volop genieten van een speelervaring met een authentiek ‘boerengevoel’.

Hans en Grietje in Zeewolde, Flevoland

In het betoverende Flevolandse polderlandschap, ontvouwt zich een magisch sprookje! Ontdek Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark, gelegen in Zeewolde. Het park is makkelijk bereikbaar via de snelweg. Hier worden sprookjes werkelijkheid en stoutste dromen worden vervuld.

Buitenspeeltuin de Koperen Ezel in Epe, Gelderland

Bij De Koperen Ezel beleef je een uitgebreid avontuur op een kinderboerderij met een speeltuin. Op de boerderij vind je een overvloed aan dieren, waaronder meer dan 40 vriendelijke ezels, cavia’s, konijnen, geiten, charmante hangbuikzwijnen, kippen, eenden, ganzen, parelhoenders, kalkoenen, fazanten, majestueuze pauwen, schapen, knuffelige chinchilla’s, statige paarden, imposante Schotse hooglanders en lieve alpaca’s.

Speeltuin Kloosterplantsoen in IJselstein, Utrecht

Verscholen naast de overblijfselen van een eeuwenoud klooster, ligt deze bijzondere speeltuin waar talloze verwijzingen naar het verleden te vinden zijn. Hier worden speciale activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de historische betekenis van deze plek. De speeltuin is ontworpen als een ontmoetingsplek voor kinderen, met én zonder beperking, evenals volwassenen die samen kunnen komen en zich verbinden.

Buitenspeeltuin Oranjekwartier in Terneuzen, Zeeland

Stichting Speeltuin Oranjekwartier is een werkelijk kinderparadijs, met meer dan 50 verschillende speeltoestellen en een natuurtuin. Gelegen op een ruim perceel van 8.000 m2 in de gezellige Terneuzense wijk Noordpolder, biedt de speeltuin een veilige en overzichtelijke omgeving voor kinderen om te spelen. De hele speeltuin is omheind en er zijn voldoende zitplekken voor ouders en begeleiders. Je betaalt hier een kleine toegangsprijs.

Buitenspeeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst, Limburg

Ontdek de speeltuin in Grubbenvorst, waar het buiten spelen centraal staat. Met maar liefst 40 speeltoestellen om van te genieten, bevindt deze speeltuin zich midden in de weelderige natuur. Deze speeltuin is gratis toegankelijk is en 24 uur per dag open, zodat kinderen op elk moment van de dag kunnen genieten van het speelplezier. Daarnaast is er ook gratis parkeergelegenheid, waardoor het gemakkelijk is om een bezoek te brengen aan deze plek.

Buitenspeeltuin en kinderboerderij Dondertman in Holten, Overijssel

Ontdek in de buitenspeeltuin de opwinding van de kabelbaan, airtrampoline, klimrek, veerbeestjes, verschillende schommels, glijbanen, springkasteel en draaimolen! Voor de kleine avonturiers is er een enorme zandbak met een stoere piratenboot en natuurlijk mag de populaire graafmachine niet ontbreken. Er is een vogelnestschommel die ook geschikt is voor mindervalide kinderen. De speeltuin is ruim, veilig, schaduwrijk en goed georganiseerd, waardoor ouders en begeleiders vanaf diverse bankjes en terrasjes comfortabel kunnen rusten terwijl ze tegelijkertijd toezicht houden op de spelende kinderen.

Linneaushof in Heemstede, Noord-Holland

Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin, is de ultieme bestemming waar kinderen volop kunnen genieten van écht spelplezier. Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties, ligt de nadruk hier op actief spelen, waarbij kinderen hun eigen energie en fantasie volop kunnen benutten.Al meer dan 55 jaar heeft Linnaeushof trouw vastgehouden aan dit concept van actief vermaak, waardoor het een tijdloze en geliefde plek is geworden voor jonge avonturiers om zich uit te leven.

De Woeste Weide in Sliedrecht, Zuid-Holland

Eindeloos speelplezier te midden van de natuur in de natuurspeeltuin “De Woeste Weide” gelegen in het Burgemeester Feitsmapark te Sliedrecht. Dit veelzijdige park biedt niet alleen een geweldige speeltuin, maar ook een kinderboerderij, een Natuur- en Milieu-Educatiecentrum en zelfs een skatebaan. Hier kunnen jong en oud zich onderdompelen in een wereld vol avontuur en educatie, omgeven door de schoonheid van de natuur.

Speeltuin De Draaikolk in Drachten, Friesland

Een veelzijdige speeltuin, volledig omheind en voorzien van een scala aan speeltoestellen voor zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen. Op hete zomerdagen bieden ze zelfs een verfrissende oplossing met het kleine, ondiepe zwembad. Hier kunnen ook de kleintjes volop plezier beleven.

Speelpark de Splinter in Eindhoven, Noord Brabant

Speelpark de Splinter is het ultieme openluchtspeelparadijs van Eindhoven en omstreken. Hier krijgen kinderen tot 12 jaar alle ruimte om veilig en onbezorgd te genieten van een heerlijke speeltijd. Het park, gelegen in het Henri Dunantpark in Woensel-Noord, beslaat maar liefst zeven voetbalvelden groot. Hier vind je een speeltoestellen, een creatieve bouwhoek, een speelhoek speciaal voor peuters en twee peuterzwembaden. Daarnaast hebben ze nog meer fantastische attracties, zoals een betoverende kinderboerderij, een avontuurlijk pirateneiland en een stoer fort.

Zó krijg je je kind mee uit de speeltuin zonder ruzie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.