Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste en origineelste teamsporten voor je puber 

Zeker in de puberteit is het goed als je zoon of dochter lekker gaat sporten. Sporten zorgt niet alleen voor zelfvertrouwen en een goede conditie, maar ook voor een blij gevoel. Is jouw kind niet zo dol op sporten? Probeer dan eens een teamsport waar hij of zij met leeftijdsgenoten kan sporten. Wedden dat je kind dan wel graag gaat? Hieronder hebben we wat leuke teamsporten voor je puber neergezet.

Bij een teamsport maakt jouw kind niet alleen nieuwe vrienden of vriendinnen, ook leert je kind om samen te werken en te communiceren. Samen met het team heb je hetzelfde doel: winnen! Daarnaast is samen plezier hebben ook erg belangrijk bij teamsport.

Ideeën voor teamsporten

Voetbal, hockey, basketbal en volleybal zijn populaire teamsporten, maar er zijn nog veel meer leuke opties die minder bekend zijn. Sporten zoals:

Honkbal

Honkbal is een bal- en teamsport die vooral gespeeld wordt in Amerika, maar het spel wordt ook steeds populairder in ons land. Bij honkbal zal je kind niet alleen leren om te werpen, vangen en te slaan. Ook zal het een goede conditie opbouwen, want er is veel snelheid nodig om in het veld en tussen de vier honken te rennen.

Handbal

Handbal is een leuk aanval- en verdedigingsspel. Bij handbal moet je de bal via je hand in het doel van de tegenstander proberen te gooien. Door handbal te spelen leer je niet alleen te bewegen met een bal, maar leer je ook om de bal te gooien en te vangen. Daarnaast krijg je een goede conditie en werk je tijdens de trainingen en wedstrijden aan je reactievermogen. Doordat je handbal speelt in een klein team, zal je kind snel een band opbouwen met zijn of haar teamleden.

Rugby

Rugby is een balsport waarbij twee teams de bal proberen te veroveren en naar de kant van de tegenstanders te krijgen. Als je kind graag op een teamsport wil en daarnaast veel kracht heeft (of wil opbouwen) en graag rent, dan is rugby een leuke sport om te spelen. Rugby is op dit moment één van de snelstgroeiende sporten in Nederland.

Zaalvoetbal

Zaalvoetbal is een leuke optie als je kind op zoek is naar een teamsport dat met een klein team wordt gespeeld. Je speelt zaalvoetbal namelijk maar met vijf personen. Dit spel wordt binnen een zaal op een klein veld gespeeld. Deze sport staat bekend als een dynamische en snelle sport. Je kind werkt bij deze sport niet alleen aan zijn of haar conditie, maar leert ook controle te krijgen over de bal.

Waterpolo

Is jouw kind een echte waterrat? Misschien is het dan leuk om op waterpolo te gaan. Bij waterpolo is het de bedoeling om de bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenpartij te werpen. Het water zorgt ervoor dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt. Het wordt niet voor niets één van de zwaarste sporten ter wereld genoemd. Door waterpolo krijg je kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

5 tips om je kind te helpen met het kiezen van een sport die bij hem past

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.