Sanne Verweij
Sanne Verweij Uncategorized 22 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze bijzondere LGBTQ+ films wil je kijken samen met je kind

Samen met je kind gezellig een film kijken, klinkt zo slecht nog niet, maar wist je dat je ze ook nog wat bij kan brengen? Een gesprek over gender en seksualiteit kan soms wat ongemakkelijk voelen. Een goede manier om dit aan te kaarten is om samen een LGBTIQ+ film te kijken. Daarom zet J/M Ouders de leukste LGBTQ+ films van Netflix, Disney+ én Videoland op een rijtje.

Het is belangrijk om onderwerpen zoals seksualiteit wel aan te kaarten zodat je kind ziet dat hij zichzelf kan zijn, ook als hij bijvoorbeeld op een ander gender valt. Films laten ze zien hoe je met identiteit om kan gaan en van jezelf kan (gaan) houden. Daarnaast leren films je kind ook om anderen te respecteren in hun genderidentiteit.

LGBTQ+ films om te kijken met je kind(eren)

Love, Simon (Disney+)

Simon is homo en houdt dit geheim voor zijn vrienden en famillie. Als hij gechanteerd wordt met zijn seksualiteit, moet hij iedereen onder ogen komen en zichzelf leren accepteren. Onderwerpen als online daten, drinken en uit de kast komen zie je terug in deze film.

Better Nate than ever (Disney+)

Nate wilde altijd al een Broadway ster zijn, maar dit lijkt maar niet te lukken. Nate gaat samen met zijn beste vriend en tante naar New York om daar zijn droom uit te laten komen. Hij worstelt in de film met familie, zijn seksualiteit en zijn gebrek aan zelfvertrouwen om toch het podium op te klimmen.

West Side Story (Disney+)

Disney’s hervertelling van deze klassieker toont een trans personage die wanhopig is om geaccepteerd te worden bij de Jets (een bende). Hij is geen hoofdpersoon in de film, maar heeft wel een interessante bijrol. De hoofdrollen zijn verleend aan een verliefd stel van twee rivaliserende bendes.

The Perks of Being a Wallflower (Videoland)

Dit is een film waarin Charlie, die te maken heeft gehad met depressie, het moeilijk vindt om vrienden te maken. Als hij vrienden wordt met (de homoseksuele) Patrick en Sam komt hij iets meer uit zijn schulp.

Call me by your name (Videoland)

Elio is samen met zijn ouders op vakantie in Italië. Er komt een onderzoeksassistent bij zijn vader werken waar hij al snel een oogje op heeft. Wel een waarschuwing vooraf: sommige scenes kunnen ietwat ongemakkelijk zijn om met je ouder te kijken.

Été 85 (Videoland én Disney+)

Een mooie, maar ook verdrietige Franse film. Je weet namelijk vanaf het begin al dat de liefde tussen Alexis en David gedoemd is te mislukken. De film is een vanuit Alexis’ oogpunt vertelde terugblik op de dood van David.

The Invisible Thread (Netflix)

Dit is een Italiaanse film waarin een tienerjongen een documentaire besluit te maken van zijn gezinsleven met twee vaders. Uiteindelijk ontdekt hij iets heel verrassends.

The half of it (Netflix)

Ellie is een slim meisje en ze is erg goed in schrijven. Als ze in ruil voor geld een liefdesbrief schrijft voor een jongen, worden ze vrienden. Maar terwijl ze steeds vaker liefdesbrieven voor zijn vriendin schrijft, merkt ze dat ze langzaam zelf verliefd wordt op het meisje.

Jonas (Netflix)

Jonas kijkt als volwassene terug op zijn verleden waarin hij als tiener een relatie had met de impulsieve Nathan. Het perspectief wisselt tussen de Jonas voor en de Jonas na een belangrijke gebeurtenis.

10x films en series op Netflix om samen met je dochter te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.