Laura Saija
Laura Saija Nieuws 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Douane op Schiphol vindt 130.000 neppe Huggy Wuggy-knuffels

Afgelopen zomer heeft de douane op Schiphol ruim 130.000 neppe Huggy Wuggy-knuffels onderschept. Deze horrorknuffel is een personage uit het spel Poppy Playtime  en is erg populair onder jonge kinderen.

Het gaat overigens niet alleen om knuffels, allerlei soorten gadgets zijn in beslag genomen. Zo zaten er bijvoorbeeld ook sleutelhangers bij. De vracht was bedoeld voor verschillende landen in Europa, niet alleen voor de Nederlandse markt. Alle neppe Huggy Wuggy-knuffels worden vernietigd.

Gevaar neppe Huggy Wuggy-knuffels

Emile Kalis, van Stichting Speelgoed Nederland en organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing, vertelt waarom het zo belangrijk is dat dit soort speelgoed vernietigd wordt. “Veel van dit speelgoed is bedoeld voor kinderen, ook jonge kinderen, die het speelgoed wel in hun mond stoppen. Onderdelen kunnen losraken wat voor verstikking kan zorgen, en stoffen kunnen giftig zijn. Dat is misdaad.”

Wat het volgens Kalis verwarrend maakt, is dat de neppe Huggy Wuggy-knuffels wel een CE-logo hebben. De CE-markering geeft aan dat het product volgens de fabrikant aan alle EU-eisen voldoet qua veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Dit logo wordt er ook illegaal opgedrukt.

Hoe weet je of je een originele Huggy Wuggy-knuffel koopt?

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of je een echte Huggy Wuggy in je winkelmandje hebt.

  • Koop speelgoed bij bekende speelgoedzaken en webwinkels.
  • Als de prijs te laag is, is het waarschijnlijk een neppe Huggy Wuggy. Vooral bij onbekende webshops buiten Europa is dit het geval.
  • Het keurmerk Speelgoed van het jaar staat voor goed en veilig speelgoed dat voldoet aan Europese standaarden.

Controversie

De Huggy Wuggy is een omstreden knuffel en komt voort uit een horrorspel Poppy Playtime genaamd, over het spel Poppy Playtime lees je in dit artikel meer. Overigens is er niks schattigs aan deze knuffel, het beest heeft namelijk vlijmscherpe tanden en is een bloeddorstige moordenaar. Hier lees je het hele verhaal achter Huggy Wuggy.

Op TikTok werd Huggy Wuggy populair in video’s waarin hij bijvoorbeeld zijn jongere zusje knuffelt, iets in haar oor fluistert en vervolgens haar hoofd er af bijt. Wat Huggy Wuggy onder andere in je oor fluistert wanneer hij je een knuffel geeft is: “My name’s Huggy Wuggy, sharp teeth leave you bloody, don’t you ever call me ugly, hug me ’til you die.” Kinderen spelen dit na door iemand heel stevig te omhelzen en vervolgens iets kwaads in het oor te fluisteren.

Wie is Huggy Wuggy: dit is het verhaal achter deze nieuwe trend onder kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.