Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 5 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Handige trucjes om het account van je kids op Netflix veilig te houden

Veel tijd thuis doorbrengen staat gelijk aan veel tijd doorbrengen op Netflix. De streamingsdienst draait overuren en ook jouw kids hebben ongetwijfeld zo hun favoriete shows om naar te kijken. Wel is het belangrijk dat het account van je kinderen veilig is. Hier vind je een aantal handige trucs.

Netflix veilig maken voor kinderen

Wat je absoluut niet wil, is dat je kids per ongeluk inloggen op jouw account en daar series of films tegenkomen die nou niet bepaald gemaakt zijn voor hun leeftijd. Daarom is het sowieso handig dat ze hun eigen profiel hebben, maar er zijn meer trucs om hun account veilig te houden.

1. Je eigen profiel beveiligen

Je kunt het profiel van jouw en je partner beveiligen met een PIN-code. Heel handig, zo weet je zeker dat ze ook niet per ongeluk jouw account in kunnen. Ga naar je account en klik daar op het kopje ‘Ouderlijk toezicht’. Hier kun je per profiel een leeftijdscategorie instellen, een lijst met beperkte titels opstellen of bijwerken en een PIN-code instellen.

2. Titelbeperkingen instellen op Netflix

Je kunt titelbeperkingen instellen op verschillende accounts. Zo kunnen ze ook nog eens niet zoeken naar bepaalde films en series waarvan jij niet wilt dat ze die zien. Dit kan bij ‘Profiel beheren’, klik op ‘Bewerken’ bij leeftijdskwalificaties, vul je wachtwoord in en voer de titels in van de series en films die jij wilt uitsluiten van het account van je kinderen.

3. Voorkomen dat ze blijven kijken

Word je gek van de Pippa Peg afleveringen of hanteer je een bepaalde schermtijd voor je kids? Binnen enkele seconden verschijnt de volgende alweer in beeld. Deze functie kun je uitzetten zodat niet automatisch de volgende aflevering begint. Ga naar ‘Profiel beheren’ en klik het profiel aan dat je wilt bewerken. Onder het kopje ‘Knoppen voor automatisch afspelen’ kun je deselecteren dat de volgende aflevering direct begint met afspelen. Handig!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.