Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 27 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Nieuwsjaarsdag: 9 x dingen die je in én om het huis kan doen met de kinderen

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken. Nog heel eventjes! We hebben voor oudejaarsavond vaak grootse plannen (oké, dit jaar misschien iets minder), maar wat doe je op nieuwjaarsdag? Het is vaak tóch een aparte dag. Nou, met deze activiteiten in én om het huis maak je er een hele fijne en knusse dag van met het gezin!

Dit zijn de leukste activiteiten voor een geslaagde nieuwsjaarsdag

Hoe gaan jullie nieuwjaarsdag doorbrengen?

1. Wilde dieren spotten bij de Amsterdamse Waterleidingduinen

De Waterleidingduinen is een beschermd duingebied waar water gewonnen wordt voor de stad Amsterdam. Het is het oudste waterwingebied van Nederland en het ligt bij Zandvoort. Al wandelend door het duingebied kan je de mooiste dieren tegenkomen, zoals vossen, herten, zandhagedissen, hazen en ijsvogels.

Is één van je voornemens om meer naar buiten te gaan? Dan is nieuwjaarsdag de perfecte dag om hiermee te beginnen.

2. Vuurtje en warme chocomelk in de tuin

Kleed jullie warm aan (over je pyjama heen) en maak een vuurtje in de tuin waar jullie warme chocolademelk met slagroom drinken en geroosterde marshmallows eten. Vergeet de chocola en koekjes niet, daar kan je de lekkerste s’mores (een koekje met een stukje chocola en een gesmolten marshmallow) mee maken.

3. Nieuwjaarsrondje langs opa en oma, met zelfgemaakte oliebollen

Samenkomen kan misschien niet, maar jullie kunnen wél een mandje vol zelfgemaakte oliebollen langs brengen bij opa en oma op nieuwjaarsdag. Dan kan je ze meteen een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar wensen.

4. Uitwaaien op het strand

Wandelen over het strand betekent het nieuwe jaar fris en vol goede moed beginnen. Wie durft, rent nog even het ijskoude water in voor een nieuwjaarsduik. Vergeet geen thermosflessen met hete chocomelk om weer snel op te warmen op de terugweg.

5. Wandelen in het donker

De kortste dag is alweer even geweest, dus voor je het weet is het ’s avonds niet meer zo vroeg donker. Pak op nieuwjaarsdag nog even je moment om in het donker een wandeling te maken met de kinderen. Wie weet spotten jullie nog de planeten Saturnus en Jupiter die in deze periode heel dicht bij elkaar staan.

6. Alle Lego bouwen

Leg alle Lego blokjes op tafel en ga met z’n allen bouwen tot jullie een groot Lego kunstwerk hebben, of juist tot jullie alle kleinere bouwwerkjes gemaakt hebben. Jong én oud vindt dit meestal erg leuk en ontspannen om te doen.

7. Kerstboom aftuigen en wegbrengen

Een nieuw jaar, een opgeruimd huis! De kerstboom aftuigen is dan ook bij veel mensen populair om te doen op nieuwjaarsdag. Laat de kinderen lekker meehelpen en wie weet kunnen ze nog wat bomen ophalen bij de buren als heitje voor een karweitje. In veel gemeentes worden de bomen ingezameld op speciale plekken.

8. Oude foto’s en filmpjes terugkijken

Kinderen kijken meestal graag naar hun oude baby- en kinderfilmpjes. Of foto’s van een fijne vakantie. Sluit je telefoon aan op de televisie en plof op de bank om leuke herinneringen op te halen terwijl jullie oude foto’s bekijken met de kids.

9. Nieuwjaarskoekjes in de buurt uitdelen

Duik op nieuwjaarsdag de keuken in voor heerlijk geurende, versgebakken koekjes. Maak kleine pakketjes van de koekjes en laat de kinderen die langs de buren brengen met een nieuwjaarswens erbij. Een borrel met de straat kan niet, dus dit is een mooi en dankbaar alternatief.

Happy new year!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.