Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 25 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

7x leuke dingen om samen thuis te doen op derde kerstdag

Voor je het weet zijn de kerstdagen alweer voorbij, en zit je derde kerstdag thuis met een volle buik en tussen alle vuile vaat. Maar naast opruimen, en afwassen zijn er nog wel wat leukere dingen om te doen op derde kerstdag. Wij geven je wat inspiratie.

En dan is het zover, Kerst is officieel ten einde en je valt in een groot zwart gat. Hoe kun je die derde kerstdag nou nog een beetje leuk maken voor jezelf en je gezin? Nou met deze tips en ideeën.

Dingen om te doen op derde kerstdag

Op deze manier maak je er samen iets leuks van.

1. Slapen onder de kerstboom

Eigenlijk meer iets voor de nacht van tweede op derde kerstdag. Haal alle matrassen naar beneden en slaap samen onder de kerstboom. ‘s ochtends kun je extra lang blijven liggen en samen een ontbijtje eten op jullie familiebed in de woonkamer. Hoe knus!

2. Gourmetten met de restjes

Veel restjes over? Maak er gewoon nog een extra feestdag van door te gourmetten met de kliekjes. Voor veel kinderen is gourmetten zo ongeveer het leukste wat er is.

3. Samen sporten

Die kerstkilo’s snel verbranden? Ga samen een stuk fietsen of wandelen. Gezond en ook heerlijk om in de frisse buitenlucht te zijn na die dagen om en rond te tafel.

4. Een film marathon

Even bijkomen van de kerststress doe je natuurlijk met een filmmarathon. Wat dacht je van alle Harry Potter films achter elkaar? Daar ben je wel eventjes mee zoet.

5. Familie bezoeken

Deze Kerst is het misschien niet gelukt om alle familie in twee dagen te “proppen”, goed idee dus om derde kerstdag in het leven te roepen en de “gemiste” familie te bezoeken. Want eerlijk, voor ons mag het altijd Kerst zijn.

6. Iets schenken aan een goed doel

Hebben jullie elkaar cadeaus gegeven met Kerst? Dan is het nu misschien een mooi  moment om te kijken wat jullie kunnen missen voor een ander. Of het nu een donatie is aan een goed doel of het doneren van (oud) speelgoed. Kies samen iets wat jullie kunnen missen en het zal je een goed gevoel geven.

7. Slapen

Wie is er niet moe na twee dagen Kerst vieren? Fijn dus om op derde kerstdag lekker wat extra te slapen. Doe gewoon ongegeneerd een middagdutje of blijf in de ochtend wat langer liggen. Vandaag heb je geen haast!

Lees ook:

7 Leuke dingen om te doen op nieuwjaarsdag met je kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.