Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 dingen die onmisbaar zijn in de slaapkamer van je puber

Als je kind officieel veranderd is in een puber, is de kans groot dat zijn of haar slaapkamer aan een upgrade toe is. Waar moet je op letten en wat mag je zeker niet vergeten? We zetten vijf dingen op een rij die in ieder geval onmisbaar zijn.

Dat het leven van een tiener turbulent kan zijn, is nogal een understatement. Je kind heeft een hoop emoties en veranderingen te verwerken. Onder één dak wonen brengt misschien voor het eerst wat uitdagingen met zich mee. Het zal niet de eerste keer zijn dat een tiener zich terugtrekt en wat meer tijd voor zichzelf wil.

Meubels voor slaapkamer tiener

Grote kans dus, dat je puber regelmatig in zijn of haar slaapkamer te vinden is. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat deze alles heeft om het je kind zo makkelijk mogelijk te maken. Welke items onmisbaar zijn in de slaapkamer van een tiener? Komen ze!

1. Raambekleding

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar voor pubers geldt dat misschien nog wel iets meer. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling, waardoor ze gebaat zijn bij meer en beter slapen. Het is dus des te belangrijker om goede gordijnen in huis te halen.

Het oog (van jou én je kind) wil natuurlijk ook wat. Als je de laatste trends op het gebied van raambekleding wil volgen, kun je eens kijken op Veneta.com. Hier kun je terecht voor de mooiste gordijnen in alle soorten en maten. De raambekledingtrend die je op dit moment overal ziet? Velour gordijnen.

2. Goed bureau

Jawel, er zal toch echt wat huiswerk gemaakt moeten worden. Je wil een rustige plek creëren, waar je tiener zonder al te veel afleiding aan de slag kan. Investeer in een goed bureau en een goede bureaustoel. Zorg dat deze ergonomisch verantwoord zijn afgesteld – je kind is je later dankbaar!

3. Fijne zitplek

Waar je je puber in ieder geval blij mee gaat maken? Voldoende privacy. Tieners trekken zich graag nog wel eens terug in hun eigen kamer, bijvoorbeeld ook wanneer ze vrienden over de vloer hebben. Als de ruimte en je budget het toelaat, kun je ervoor zorgen dat de slaapkamer van je tiener ook hier op voorbereid is. Ga bijvoorbeeld voor een kleine bank of maak een gezellige zitplek van het bed.

4. Grote kast

Als je tiener een bijbaan heeft of voor het eerst een behoorlijke som zakgeld krijgt, kunnen we ons zo voorstellen dat de slaapkamer steeds voller raakt. Meer kleding, prullaria, schoolboeken – zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een grote kast is dan een mooie uitkomst. Als je de kamer wat minder rommelig wil laten ogen, kun je het beste voor een gesloten kast gaan of manden of bakken zetten in een open kast.

5. Ruimte voor hobby

Of je kind nu klarinet speelt, graag schildert of een fanatieke gamer is – hoe fijn is het als hij of zij de ruimte krijgt om een hobby uit te oefenen? Sommige hobby’s kunnen nogal wat ruimte in beslag nemen, dus dan is het handig als je hiervoor een hoekje, kast of tafel reserveert in de slaapkamer van je kind. Zet hier een muziekstandaard, schildersezel, computer of wat dan ook nodig is neer en voilà, je tiener kan zijn of haar ei kwijt.

In samenwerking met Veneta.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.