Maartje Scheffer
Maartje Scheffer Ouders 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

7x herkenbare momenten waarop speelgoed overbodig is voor je kind

Iedere ouder herkent het ongetwijfeld. Je hebt kamers vol met speelgoed voor je kinderen, maar tóch vinden ze het op een of andere manier vaak veel interessanter om met van alles en nog wat te spelen dat ze vinden in huis, in jouw kast, in de keuken of in de schuur. Dan vraag je je af of het kopen van al dat speelgoed eigenlijk overbodig is.

Dit zijn zeven herkenbare momenten waarop speelgoed voor je kind overbodig lijkt te zijn.

Speelgoed overbodig? Soms wel

Op deze momenten vraag je jezelf af waarom jullie in hemelsnaam zo veel geld uitgeven aan speelgoed.

1. Toen je kind de kartonnen doos interessanter vond dan het speelgoed

Ooit wel eens iets gekocht aan speelgoed wat in een grote doos kwam? Dan vonden ze waarschijnlijk het nieuwe cadeau een dag leuk, maar werd de volgende dag werd die kartonnen doos toch ook wel erg aantrekkelijk om in te kruipen of een huis mee na te bootsen. Daar spelen ze vervolgens haast meer mee dan met het speelgoed zelf.

2. Als alle ballonnen lek geprikt mogen worden na een verjaardag

Kilo’s aan nieuwe cadeau’s voor hun verjaardag, maar zodra de ballonnen lek mogen worden geprikt na het feest, is dát natuurlijk veel interessanter. Zo leuk zelfs, dat ze je om nog meer ballonnen vragen, en dat terwijl ze 1001 nieuwe dingen hebben om mee te spelen.

3. Een eigen mini-keuken? Niks aan

Je kunt dan wel een prachtig speelgoed keukentje aanschaffen (wat trouwens hartstikke goed is voor de ontwikkeling van je kind), de grote keuken blijft toch het meest interessant. Grote pollepels, echt eten en grote pannen: het is ook best begrijpelijk.

4. Je kind is een buitenspeler

Misschien is je kind van nature gewoon dol op buiten spelen. Rondrennen, in de speeltuin spelen of lekker ravotten in de zandbak. Dan kun je wel eindeloos speelgoed kopen om je kind blij mee te maken, maar met een middagje naar de speeltuin blijf je de meeste kans op succes hebben.

5. Overal wc-papier

Is je kind nét even wat te lang stil dichtbij of in de wc? Dan kun je erop rekenen dat er van die wc-rol of het pak vochtige doekjes niks meer over is. Hartstikke ondeugend!

6. Een emmer met water, en klaar

Er zijn weinig dingen waar kinderen zich zo goed mee kunnen vermaken als met water. Vooral in de zomermaanden, is vaak het enige wat je hoeft te doen een emmer water neer te zetten in de tuin. Met een paar bakjes en bekertjes uit de keuken, en klaar is kees.

7. Al het gebruikte speelgoed van de oudere broer of zus

Denk je je kind een plezier te doen door speelgoed te kopen afgestemd op zijn leeftijd, blijkt dat je kleine veel liever gewoon speelt met het speelgoed van zijn oudere broers en zussen.

Waarom vinden jongens autospeelgoed zo interessant?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.