Metro
Metro Nieuws 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Na The Voice stort Tim Hofman zich op toeslagenaffaire: ‘We willen namen’

Het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman gaat na de veelbesproken aflevering over The Voice of Holland verder waar het gebleven was. Het programma gaat nu aandacht besteden aan de toeslagenaffaire. Op Instagram doet Tim Hofman een oproep aan betrokkenen. „Durf te klokkenluiden. Wie zijn verantwoordelijk voor het verwoesten van de levens en het traumatiseren van mensen?”

„Tijd voor een nieuw verhaal en wel over het toeslagenschandaal”, schrijft Tim Hofman. „Er is een kabinet afgetreden, in de top van de ambtenarij is wat geschoven met banen. Maar wij willen weten: wie zijn er hoofdelijk schuldig? Werken zij nog bij de Belastingdienst, mochten zij hun baan houden?”

Met de antwoorden op die vragen willen Tim Hofman en zijn team een nieuwe spraakmakende aflevering voor BOOS maken, blijkt uit de oproepvideo van zo’n 2 minuten.

Nog geen antwoorden gehad

In de vandaag geplaatste video zijn verschillende slachtoffers te horen die hun verhaal doen. Nog altijd hebben zij geen antwoorden waar ze op hoopten. Daarna komt Tim Hofman in beeld. Die maakt duidelijk dat hij heeft gemunt op de Belastingdienst. „Er zijn veel grenzen overschreden. Racisme, onterecht mensen bestempelen als fraudeur, levens kapotmaken, mensen traumatiseren. De vraag is nu: wie zijn daar verantwoordelijk voor?”

Volgens Tim Hofman is er van straf voor de verantwoordelijken geen sprake. „Binnen de top van de ambtenarij zijn mensen van baantje gewisseld, maar verder wijst iedereen vooral naar elkaar en naar ‘het protocol’. Het ding is: er zijn ambtenaren die zich niet aan het protocol hebben gehouden. Wie waren dat? Zijn ze gestraft, zoals de Belastingdienst de gedupeerde ouders strafte?”

Hij zegt al het een en ander te weten „van een aantal zaken, een aantal namen en een aantal mensen”. „Maar we willen meer.” Hij roept iedereen met meer informatie op zich te melden bij het programma. „Durf te klokkenluiden.”

Tim Hofman maakte eerder vergelijkbare video voor BOOS-aflevering The Voice

Vorige maand werden in de veelbesproken BOOS-aflevering de misstanden bij The voice of Holland aan de kaak gesteld. Daarvoor had Tim Hofman ook een vergelijkbare video online gezet, waarin hij slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van televisieprogramma’s opriep zich te melden.

De uitzending over The Voice bracht een enorme rel teweeg en zette seksueel grensoverschrijdend gedrag groot op de maatschappelijke agenda.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Metro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.