Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Mieke (36): ‘Mijn zoon van zeven jaar durft niet bij vriendjes te spelen’

De zogenaamde play dates waar je mee te maken zou krijgen als je kind naar de basisschool gaat, zijn niet altijd vanzelfsprekend. Dat merkt Mieke bij haar 7-jarige zoon Seb. “Ik ben bang dat hij op een gegeven moment niet meer uitgenodigd wordt om te spelen.”

“Seb is een vrolijke, gezellige jongen die het erg goed doet op school. Ook heeft hij genoeg vriendjes in de klas om mee om te gaan. Mijn enige zorg is dat hij nooit bij vriendjes thuis wil spelen. Hij heeft het nooit met plezier gedaan en hij wil het nog steeds niet.

Mijn zoon van zeven jaar durft niet bij vriendjes te spelen

Eigenlijk begon het al meteen in de kleuterklas. Het duurde een paar maanden voordat Seb vriendjes mee naar huis wilde nemen om mee te spelen. Ik vond dit geweldig, het is mooi om te zien dat je kind vrienden maakt.

Ik vond het ook niet erg dat de kinderen voornamelijk bij ons thuis speelden, dat vond ik juist hartstikke gezellig. Totdat Seb zijn vriendjes ook af en toe wilden dat hij daar kwam spelen. Seb zei dan in eerste instantie dat hij dat ook wilde, maar elke keer als het puntje bij paaltje kwam, haakte hij af en klampte hij zich vast aan mijn been op het schoolplein.

Achtergelaten

Seb stelde zijn vriendjes steeds vaker teleur. Op een dag was ik het een beetje zat en heb ik hem gewoon achtergelaten bij de moeder van een vriendje. Ik dacht dat hij zich wel zou herpakken en dat ze uiteindelijk een leuke middag zouden hebben.

Drie kwartier later werd ik gebeld dat Seb het verschrikkelijk vond en of ik hem alsjeblieft op wilde halen. Hem pushen was dus ook niet de manier om hem ergens te laten spelen en ik heb ontzettend veel spijt dat ik het op die manier heb aangepakt. Niet alleen heeft het niet geholpen, zijn angst is misschien wel erger geworden.

Uitgenodigd

Ook als Seb voor kinderfeestjes uitgenodigd wordt, durft hij hier niet heen. Ik ben bang dat hij op een gegeven moment niet meer uitgenodigd wordt of dat kinderen niet meer met hem willen spelen.

Ik vind het soms moeilijk om te zien dat andere kinderen op het schoolplein zo makkelijk met elkaar mee naar huis gaan. Graag zou mijn zoon willen overtuigen om ergens te gaan spelen, maar als hij niet wil dan wil hij niet. Ik ga hem in ieder geval niet meer dwingen.”

Basisschool perikelen: deze 10 moeders kom je tegen op het schoolplein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.