Julia van Buuren
Julia van Buuren Vrije Tijd 18 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste educatieve apps en spelletjes voor jouw kind

Educatieve apps voor schoolkinderen

Dr. Panda Speel & Leer biedt meerdere leerzame spellen aan en maakt je kind wereldwijs. Je kind kan meedoen aan meer dan 180 activiteiten; schilderen, tellen of letters overtrekken, het kan allemaal. het spel kan zowel los als in bundels aangeschaft worden.

Juf Jannie heeft ook voor deze leeftijdscategorie meerdere educatieve apps. Naast hulp met lezen, schrijven en rekenen is leren klokkijken voor basisschool kinderen erg relevant.

Op zoek naar een app die zich volledig focust op wiskunde? Dan is Wiskundekoning wellicht passend. Van optellen en aftrekken tot breuken, statistiek en geometrie; alles komt voorbij.

De app GeoExpert: Wereld Geografie helpt kinderen de wereld te verkennen. Alle landen, steden, rivieren, bergen etc. worden getoond en hier leert je kind steeds meer informatie over. Erg leerzaam dus.

Misschien ken je de app Duolingo al voor volwassenen maar ook voor kinderen is deze app leerzaam. Het helpt bij het leren van een nieuwe taal, en voor kinderen is dit vaak Engels. Stap voor stap kan je kind zijn of haar woordenschat uitbreiden, en voor je het weet spreekt je kind vloeiend Engels.

Wil je dat je kind meer rust ervaart? Kies dan uit één van de vele mindfulness apps.

Meer over mindfulness voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox ūüĎ™

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.