Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Eropuit 16 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Leuke dingen doen met je kinderen in de herfstvakantie: 5x uitjes voor alle leeftijden

De herfstvakantie van 2022 staat weer voor de deur. Van 15 t/m 23 oktober zijn de kinderen in regio Noord vrij en van 22 oktober t/m de 30ste vieren de regio’s Midden en Zuid herfstvakantie. De tijd voor warme chocolademelk, filmmiddagen op de bank en frisse boswandelingen op een mooie herfstochtend. Op zoek naar de mooiste herfstschatten om daar weer de leuke knutsels van te maken.

Wil je er een dagje op uit met je kinderen? In de herfstvakantie 2022 is er genoeg te doen, te zien en te beleven voor kinderen van alle leeftijden. De leukste uitjes zetten we voor je op een rij.

Herfstvakantie 2022: de leukste uitjes op een rij

Leuke dingen doen in de herfstvakantie van 2022? Dat komt wel goed met deze uitjes voor kinderen van alle leeftijden.

Bekijk de leukste films die tijdens de herfstvakantie 2022 in de bios draaien

In bioscoop Pathé draaien verschillende kinderfilms die leuk zijn voor het hele gezin. Denk aan Big Trip 2, De Club van Sinterklaas en de race tegen de Klok en De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa. Bekijk de tijden en ga lekker genieten van een middagje bios, met popcorn en wat lekkers te drinken natuurlijk.

Film tip voor de wat grotere kinderen is Nelly Rapp: Monsteragent. In deze 9+ film gaat de elfjarige Nelly op een spannend logeerpartijtje in het grote, oude huis van haar oom Hannibal. Al snel merkt Nelly dat haar oom lid is van een geheim genootschap dat monsters opspoort. Er blijkt zelfs een vampier in de kelder te wonen. De stoere en eigenzinnige Nelly is niet bang voor monsters. Sterker nog, ze wil juist niets liever dan ook monsteragent worden.

nelly rap
Filmtip Nelly Rap.

Het Krakeling Festival in Amsterdam

Tien dagen lang geniet je van voorstellingen en belevingen tijdens Het Krakeling Festival op verschillende plekken in Amsterdam. Zoals de TussenTijdCapsule: een grote, hoge kubus van wel drie verdiepingen waarin je samen met je kind kan verdwalen en ronddwalen. Zoals het festival zelf laat weten: Hier zijn kinderen als vissen in het water en kruipen volwassenen onhandig rond. Je hebt een kind nodig om je door de gangen van de installatie te leiden en je te helpen herinneren hoe je dat ook alweer deed: ontdekken.

Een kijkje in de middeleeuwen

Schatkisten, plonsplees, luikjes om je in te verstoppen, een harnas passen: in kasteel Ammersoyen kan je kind dit allemaal zien en doen tijdens de herfstvakantie van 2022. Het kasteel zet van 22 t/m 30 oktober haar poorten open voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s om de middeleeuwen eens in het echt te beleven. Neem een kijkje in de kerker of volg de speurtocht door het kasteel. Een leuk uitje voor jong en oud!

herfstvakantie 2022
Bron: Kasteel Ammersoyen

Griezelen en lachen in De hond die licht gaf

De hond die licht gaf is een voorstelling over een meisje, Victoria en haar hond Tosti. Victoria woont sinds kort bij haar vervelende tante Angina, die niet van kinderen houdt en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was.

Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt. Maar dan gebeurt er iets bijzonders… Bekijk alle tijden en locaties van de voorstelling en geniet met je kind van een middag vol theater en muziek.

De groenste theatervoorstelling in Nederland: Koos & Moos

Een feelgoodvoorstelling voor kinderen (en ouders) van alle leeftijden, dat is Koos & Moos. Op een kinderlijke manier wordt het klimaatprobleem aangekaart in deze groene theatervoorstelling. Koos de koala (bekend van YouTube) en zijn vriend Moos leren kinderen op een positieve en speelse manier lief te zijn voor onze aarde. De voorstelling speelt zich onder andere tijdens de herfstvakantie van 2022 af in verschillende theaters door het hele land.

herfstvakantie 2022 koos de koala
Bron: Koos de koala

10x gratis uitjes voor de herfstvakantie 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.