Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 15 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Guido (36): ‘Ik investeer te weinig tijd in mijn kinderen’

Sommige vaders steken het liefst al hun vrije tijd in hun kinderen, waar andere vaders veel minder met hun kinderen doen. Guido is zo’n vader. “Ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, maar ik vind het helemaal niet leuk om iets met ze te doen. Daarom investeer ik ook te weinig tijd in mijn kinderen. Ik ga in mijn vrije uurtjes liever naar de sportschool, dan dat ik tijd met mijn kinderen doorbreng.”

“Tien jaar geleden leerde ik Tessa op een feestje kennen. Ik wist direct dat ik haar als mijn vriendin zou willen en gelukkig wilde zij mij als haar vriend. We genoten van ons leven samen. Na twee jaar vertelde Tessa dat ze een kind met mij wilde. Ik wist dat ik wel ooit kinderen wilde, maar zo snel al? Niet lang daarna, na het plotselinge overlijden van mijn moeder, besloot ik dat het toch het goede moment was om vader te worden. Ik zou het nog pijnlijker vinden als ook mijn vader geen kleinkind zou krijgen.

Twee kinderen in twee jaar

Binnen twee jaar kregen we twee kinderen. Het was thuis enorm druk, maar gelukkig was Tessa er altijd. Zij zorgde voor de kinderen, voor mij en voor het huishouden. Ze deed alles om iedereen gelukkig te maken. Natuurlijk had zij ook wat tijd voor zichzelf nodig. Als ze een keer een massage wilde of naar de kapper ging, dan regelden we dat de moeder van Tessa kwam oppassen. Na een tijdje vroeg Tessa waarom ik niet zelf iets met de kinderen kon doen en waarom ze altijd naar haar moeder moesten. Dat zette mij aan het denken.

Te weinig tijd

Ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, maar ik vind het helemaal niet leuk om iets met ze te doen. Daarom investeer ik ook te weinig tijd in mijn kinderen. Ik ga in mijn vrije uurtjes liever naar de sportschool, dan dat ik tijd met mijn kinderen doorbreng. Dat is eigenlijk al vanaf de geboorte zo geweest. Ik hou erg van mijn vrijheid. Daarnaast zijn onze twee kinderen erg druk en raak ik al gestrest bij het idee dat ik alleen tijd met ze door moet brengen. Onze twee jongens hebben geregeld ruzie en dan moet ik daar tussen gaan staan? Ik dacht het niet.

Discussie

Ik merk dat Tessa het steeds irritanter vindt dat ik er niet voor onze kinderen ben en te weinig tijd met ze doorbreng. Ook merk ik het aan de kinderen, want als er iets is dan kwamen ze vroeger nog weleens naar mij, maar tegenwoordig gaan ze direct naar Tessa. Tessa zegt dat onze kinderen er last van gaan krijgen als ik niet meer tijd in ze investeer. Dat lijkt me ook niet goed, dus hopelijk verandert er binnenkort iets in mij, waardoor ik wél tijd voor ze maak.”

Als je je veel zorgen maakt om je kinderen. Hoe blijf je overeind?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.