Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Lezen 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is het Kinderboekenweekgeschenk dat je gratis krijgt tijdens de Kinderboekenweek

Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. Thema van dit jaar is Bij mij thuis! Bij iedereen thuis is het anders en daar kun je wat van leren. Boeken over het thema kunnen helpen bij gesprekken met je kinderen over hoe het bij jullie thuis gaat en hoe het bij anderen thuis gaat, in Nederland en daarbuiten.

De boeken die passen bij het thema van de Kinderboekenweek 2023 gaan over hoe verschillend, maar tegelijkertijd ook over hoe gelijk we allemaal zijn. Je spiekt met elk boek even bij iemand anders thuis. In huizen met bijvoorbeeld twee moeders, in huizen waar het Suikerfeest gevierd wordt of in huizen waar een ouder in een rolstoel zit, maar ook over huizen die niet als thuis voelen.

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2023

Tijdens de Kinderboekenweek, die dus net iets langer dan een week duurt, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij aankoop van 13,50 euro aan kinderboeken in de boekenwinkel. Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar het kinderboek Ravi en de laatste magie.

Dit gaat over een meisje, Ravi, dat tijdelijk haar woning uit moet. Samen met haar moeder die in een rolstoel zit, komt ze terecht in een tehuis voor oude mensen. Die oude mensen zijn eigenlijk tovenaars en van alles gaat mis… In het boek lees je of Ravi zich ooit weer ergens thuis zal voelen.

Boeken die passen bij de Kinderboekenweek van 2023

Andere boeken die passen bij het thema Bij mij thuis! van de Kinderboekenweek zijn de volgende:

  • Iedereen telt mee. Een kijk- en zoekboek over de diversiteit in onze kleurrijke wereld.
  • Welkom bij ons thuis. Een boek waarin je ontdekt hoe kinderen over de hele wereld leven (en dat dit soms niet zoveel verschilt).
  • Een boek vol huizen. Over huizen over de hele wereld. Van een woonboot in Nederland tot een iglo in het Noordpoolgebied.
  • Bij ons in de straat. Een prentenboek over de verschillende bewoners van huizen in dezelfde straat.
  • Samen gaan bouwen. Van dezelfde maker als het boek Samen hier gaat dit boek over het bouwen aan een toekomst met oneindige kansen. Over het maken van herinneringen en een huis om je in thuis te voelen.

Kinderen voor Kinderen

Elk jaar brengt Kinderen voor Kinderen een lied uit dat past bij het thema van de Kinderboekenweek van dat jaar. Het lied van 2023 heet, heel toepasselijk, Bij mij thuis en is geschreven door Iven Cudogam, bekend van Een Huis Vol. Ook is hij schrijver van prentenboeken over Anansi de Spin.

Het lied gaat, net als de boeken die bij het thema passen, over verschillende samenstellingen van families.

Activiteiten om te doen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek 2023 worden in de bibliotheek verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Denk aan speurtochten, workshops, voorleesmomenten en zelfs signeersessies van bekende kinderboekenschrijvers. Check je plaatselijke bieb voor de activiteiten bij jou in de buurt.

Dichter Kinderboekenweek Pim Lammers trekt zich terug na doodsbedreigingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.