Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Lezen 13 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

5x leuke boeken voor jongens om in de zomervakantie te lezen  

Met nog maar een paar dagen tot weken op de teller tot er weer een zomervakantie voor de deur staat. In de vakantie is het naast veel leuke dingen doen, erg goed om te blijven lezen. Laat je zoon daarom als hij even niets te doen heeft in de tuin, op het strand, in de auto of in het vliegtuig er een boek bij pakken. Geen idee welke boeken op dit moment leuk zijn om te lezen voor jongens? We hebben hier vijf leuke boeken voor je klaarstaan.

Of je zoon nu van lezen houdt of niet, de volgende boeken zijn zeker een aanrader voor jongens tussen de 8 en 12 jaar.

Leuke ideeën voor boeken voor jongens

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Andy en Terry hebben een bijzondere boomhut. Zo eentje heb je er vast nog nooit gezien. Ze hebben niet alleen een bowlingbaan, een laboratorium, maar ook een zwembad met reuzenhaaien. En wat dacht je van een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt? Ook dat hebben ze. Andy en Terry beleven de leukste avonturen in hun boomhut, waar alles mogelijk is. Het is een perfect boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen.

Bunnie vs Monkie

Bunnie het konijn en zijn vrienden Wienie de eekhoorn en Big het varken leefden vredig in het bos, tot aap Monkie een noodlanding maakte in zijn raket. Hij besloot de macht te grijpen. Vanaf dat moment zet Monkie maar al te graag de boel op stelten. Hierbij wordt hij geholpen door de uitvindingen van uitvinder Stinkie het stinkdier. Bunnie laat natuurlijk niet zomaar over zich heenlopen, dus hij start het grappigste gevecht ooit.

Dolfje weerwolfje – Monsterhaai

Monsterhaai is alweer het 25ste avontuur van Dolfje Weerwolfje. Dit avontuur vindt plaats op een tropisch eiland. Dolfje is samen met pa, ma, Timmie en Noura op vakantie. Een parelwit strand, een blauwe zee en in de baai zwemt een grote monsterhaai. Maar is het wel echt een haai? Als het volle maan is, ontdekken Dolfje en Noura een magische plek en een vervloekte jongen. Dit boek is fantastisch als jouw kind wel van spannende verhalen houdt.

De avonturen van Steef Superscheet

Van zijn moeder mag Steef heel veel dingen niet eten. Drop, marsepein en spinazie zijn bijvoorbeeld ten strengste verboden. Wanneer Steef samen met zijn beste vriend Bobby toch marsepein eten, doen ze een bijzondere ontdekking. Door het verbod voedsel laat Steef namelijk enorm harde scheten. Het zijn niet zomaar scheten, nee… Zijn scheten hebben allerlei geheime superkrachten, waar Steef en Bobby vanaf dat moment maar al te graag gebruik van maken.

Het geheim van de gouden medaille

Het verhaal gaat over Felix. Felix zit op judo en sinds kort zit hij zelfs in de selectie. Toch twijfels hij of hij wel zo goed is in judo, want hij heeft nog nooit een medaille gewonden. Naast judo houdt hij ook van voetballen. Op een dag schopt hij per ongeluk zijn voetbal in de tuin van huis nummer 13. Dit is het huis dat Felix en zijn vriend Omar altijd vermijden, hij voelt zich daar niet goed bij. Hij is daarom ook niet van plan om aan te bellen en de bal te halen. Tot hij op een dag wél voor de deur staat en iets geks ontdekt. Dit boek is speciaal voor kinderen geschreven die moeten leren omgaan met faalangst en voor kinderen die van judo en voetbal houden.

5x leuke boeken voor meisjes om in de zomervakantie te lezen 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.