Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Floris wil niets weten van jongens in de buurt van zijn dochter: ‘Ze moeten eerst langs mij’

Floris’ dochter Elina (14) krijgt sinds een tijdje aandacht van jongens. Zij vindt het maar wat leuk, maar Floris? Die moet er niets van weten. “Ik hou haar goed in de gaten.”

“Als vader van drie dochters van veertien, twaalf en tien, maak ik me vaak zorgen. Zeker in de wereld waarin we nu leven. Vroeger ging het er toch allemaal wat gemoedelijker aantoe. Nu, zeker met social media, moet je als ouders constant opletten. Gaan ze niet met de verkeerde kinderen om? Versturen ze niet iets geks? Ik vind het maar niets. 

Aandacht van jongens

Wat ik ook niets vind is de aandacht die mijn oudste dochter, Elina, nu al krijgt. Het is een knappe meid, dat ziet iedereen, en dat zien de jongens van haar middelbare school ook. Elke week krijgt ze wel een liefdesverklaring, waar ze tot nu toe gelukkig nog niet op in is gegaan. Wel vindt ze al die aandacht hartstikke leuk. Ik niet, ik krijg er stress van. 

Berichtjes

Niet alleen komen er om de haverklap liefdesverklaringen, ook krijgt ze vaak berichtjes van jongens. Die willen afspreken met haar, ze willen naar de bioscoop of naar de stad. Gelukkig is Elina daar gewoon open over, maar fijn vind ik het niet. Ik weet dat ik haar niet thuis in haar kamer kan opsluiten, ook al zou ik dat het liefst wel doen, maar ik hou haar wel goed in de gaten. 

Aan de deur 

Enkele weken geleden stond er opeens een jongen aan de deur. Ik deed de deur open en hij vroeg of Elina thuis was. Hij wilde weten of zij zijn berichtje had gelezen. Ik wist niet wat ik hoorde. De mannen komen zelfs aan de deur voor mijn dochter, als zij even geen tijd heeft om een reactie te geven op een berichtje. Wat is dat nou weer? 

Hou mijn hart vast

Ik hou mijn hart vast voor de toekomst. Ik heb drie jonge dochters, die binnenkort alle drie heel veel aandacht krijgen, dat weet ik nu al. Stuk voor stuk zal ik ze beschermen en in de gaten houden. Volgens mijn vrouw ben ik daarin veel te overdreven, maar het kan me niet schelen. Het zijn mijn kinderen, daar doe ik alles voor. Ik kan je één ding verzekeren: de jongens moeten eerst langs mij en dat gaat echt niet zo makkelijk.”

Als je je veel zorgen maakt om je kinderen. Hoe blijf je overeind?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.