Sanne Verweij
Sanne Verweij Relatie 18 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Stiekeme trucjes om je relatie nieuw leven in te blazen

Als ouders je relatie levend houden, kan moeilijk zijn. Misschien is de romantiek er wel een beetje af nu jullie allebei met andere dingen bezig zijn en het daarnaast druk hebben met de kinderen. Blijft er dan nog wel tijd over voor jullie relatie en quality time?

Er zijn gelukkig nog een hoop dingen die je kunt doen om aan je relatie te werken en je liefdesleven weer nieuw leven in te blazen. Deze dingen kun je zelfs in je eentje doen.

Zo kun je (stiekem) werken aan je relatie

1. Rituelen

Welke rituelen hebben jullie door de jaren heen opgebouwd? Dit kunnen kleine dingen zijn zoals elkaar een kus geven als je thuiskomt of elke zondag samen wandelen. Je kunt nadenken over de kleine mooie momenten die jullie hebben en welke momenten er misschien aan het begin van de relatie waren en die wat jou betreft terug mogen komen. Die rituelen kun je dan (vaker) initiëren.

2. Verschillend

Soms kun je je groen en geel ergeren aan je partner, maar dat betekent niet dat je minder van hem of haar houdt. Je weet dat je de ander niet kunt veranderen en je zou dat stiekem niet eens willen. Elkaar accepteren is belangrijk, ook voor de romantiek. Irritaties kunnen dat namelijk in de weg staan.

Een tip om niet gelijk boos te worden is het positief herformuleren van ergerlijk gedrag. Je kunt bijvoorbeeld redeneren dat je weleens wat kan leren van zijn ‘vervelende’ eigenschap. Of dat het feit dat hij een tikje egoïstisch is juist is omdat hij altijd al erg zelfverzekerd was, wat jij vroeger juist zo leuk aan hem vond.

3. Samen doen?

Samenwerken geeft een gevoel van verbinding, omdat je allebei met hetzelfde doel bezig bent. Je krijgt een teamgevoel en dat brengt jullie dichter bij elkaar. Dus kijk naar jullie hobby’s en kies iets leuks uit om te doen; samen een spelletje spelen, dat ene kastje in elkaar zetten of het avondeten zijn hele gemakkelijke dingen om samen te doen. En pas op: het gaat namelijk niet om het winnen, maar om het samenwerken aan iets.

4. De vlinders opschrijven

Ben jij van het schrijven? Dan is dit iets voor jou. Schrijf alle positieve kanten van je partner op. Door dit te doen versterk je je verliefde gevoelens, omdat je zo de mooie kanten van de ander weer ziet. Daarbij is het wel een tip om zo specifiek mogelijk te zijn in wat je zo leuk vindt. Als je het moeilijk vindt, kun je terugdenken aan de redenen waarom je op je partner gevallen bent. Daaruit kun je een recent voorbeeld pakken waarbij die eigenschap weer tevoorschijn kwam.

Je kunt ook in plaats van de kenmerken van je partner, opschrijven waarom je zo dankbaar bent voor hem/haar. Een pluspunt van deze opdrachten is dat je ze er gewoon weer bij kan pakken als je even helemaal klaar bent met je partner.

5. Doe iets liefs

Doe zomaar eens iets liefs voor je partner. Dit kan een briefje zijn met de tekst dat je van diegene houdt of een ontbijtje op bed. Zo blijf je elkaar verrassen en voelt de ander zich gewaardeerd en geliefd.

6. Flirten

Misschien ligt dit ver buiten jullie boekje, maar door te flirten maak je verschillende hormonen aan die voor liefdesgevoelens zorgen. Je kunt nadenken over manieren om het vuur tussen jullie weer op te laten laaien en elkaar opnieuw te verleiden.

7 veelvoorkomende fouten die koppels in een relatie maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.