Sanne Verweij
Sanne Verweij Vrije Tijd 24 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Barbies of bordspellen? Dit zegt speelgoed over de persoonlijkheid van jouw kind

Als er één ding is waar kinderen van houden, dan is het wel speelgoed. Soms kunnen ze er uren zoet mee zijn, maar weet jij met welk speelgoed ze het liefst spelen? Dit zegt namelijk meerdere dingen over de persoonlijkheid van jouw kind.

De barbies zitten op de bank voor televisie waardoor jij er niet meer bij past. Of de hele kamer ligt vol met blokken. Pff… het speelgoed van je kind kan soms vermoeiend zijn, maar er zitten ook positieve kanten aan. Als je goed let op het speelgoed waar je kind mee speelt, kun je veel over hem te weten komen.

Waarom is speelgoed belangrijk?

Kinderen worden als magneten getrokken naar speelgoed. Ze kunnen zelfs van een ijsstokje nog een poppetje maken. Waarom is speelgoed zo belangrijk voor kinderen? Kinderen leren om speelgoed als symbool te gebruiken voor andere dingen, waardoor de grotere dingen in hun eigen leven simpeler worden. Door te spelen amuseren ze zich, maar leren ze van alles, spelen ze verschillende rollen en kunnen ze hun emoties kwijt.

Wat speelgoed zegt over de persoonlijkheid van jouw kind

Welk speelgoed favoriet is bij jouw kind, zegt iets over zijn persoonlijkheid.

En de bordspelletjes beker gaat naar….

Is jouw kind de koning in het spelen van bordspellen? Monopoly, Rummikub of Mens erger je niet: jouw kind speelt het allemaal! Dit betekent dat jouw kind erg sociaal is en hij snel nieuwe vrienden maakt. Daarnaast zijn kinderen die houden van bordspellen ook makkelijk in het delen van spullen, zijn ze empathisch en houden ze rekening met anderen.

Poppen paradijs

Een theekransje houden met de poppen of even lekker knuffelen met de teddyberen: jouw kind vindt het allemaal super. Hij is erg empathisch en vind het leuk om te laten zien waar hij van houdt. Een voorliefde voor poppen en knuffels hint naar een emotionele persoonlijkheid en een creatief en fantasierijk kind.

Precieze puzzelaar

Urenlang het juiste stukje vinden om die puzzel af te maken. Jouw kind kan zich ertoe zetten de hele puzzel af te maken en wil al die stukjes bij elkaar brengen. Wat betekent dit? Puzzelende kinderen zijn slim, geduldig en werken hard. Ze zijn moeilijk af te leiden als ze iets doen wat ze leuk vinden.

Met de wind in het haar

Sommige kinderen houden van fietsen: de wind in hun haar, de zon op het gezicht en gaan! Zelfs als het regent willen ze nog naar buiten. Grote kans dat je kind ook geïnteresseerd is in auto’s, treinen of motors. Dat betekent dat jouw kind energierijk is en wil blijven bewegen. Hij houdt van ruimte, is nieuwsgierig en vrijgevochten.

Blokken bouwen

Kan jouw kind de grootste huizen maken van blokken of is hij weer bezig met een creatie van LEGO? Dan is hij erg creatief, zelfs als de kunstwerken niet helemaal lukken zoals hij hoopt. Daarnaast heeft het kind bergen geduld, kan dingen bekijken vanuit een ander perspectief en staat hij stevig in zijn schoenen.

Muzikale talentjes

Ritme slaan op de tafel, keihard meezingen of aangetrokken worden door muziek instrumenten? Dit muzikale talentje is erg creatief en heeft een open geest. Door muziek zal hij bepaalde dingen begrijpen of kunnen verwerken. Hoewel niet elk kind later iets met zijn muzikale gevoel zal doen, zullen muzikale kinderen waarschijnlijk wel een voorliefde ontwikkelen voor symmetrie en melodie.

Welk speeltype is jouw kind? (en welk speelgoed past daarbij)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.