Sanne Verweij
Sanne Verweij Social media 24 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de grappigste TikTok-leraren die je echt wilt zien

Tegenwoordig zie je ze overal online voorbij komen: de TikTok-meesters en juffen. Je hebt ze in alle soorten en maten of uh… van alle klassen en lessen. J/M Ouders gaat op zoek naar de grappigste accounts van leraren.

Vooral na de lockdown gingen veel leraren op zoek naar een andere manier om hun leerlingen toch op een leuke manier les te geven of om in contact te blijven met de groep die ze hadden. Nog steeds zijn er een heleboel van die lerarenaccounts actief.

Dit zijn de grappigste accounts van TikTok-leraren

1. @meesterjesper

Dit is waarschijnlijk het populairste account onder de leraren. Meester Jesper vertelde aan Metro: “Het onderwijs heeft een stoffig imago, vooral met het lerarentekort (vooral onder de mannen, red.), stakingen en de eis voor het extra geld. Ik wil juist laten zien dat het onderwijs leuk is om in te werken en dat het onderwijs zelf ook gewoon leuk is.”

@meesterjesper

Wat doe jij weleens en wat moet er in het volgende deel? 😅

♬ Spongebob Closing Theme Song Music – Ocean Floor Orchestra

2. @jufgabrielle

Deze jonge lerares maakt vooral dansfilmpjes met haar leerlingen. Met al die dansjes wordt het vanzelf een feestje om naar school te gaan!

3. @juffie_iris

Op dit account vind je vooral grappige sketches van de nog wat jongere kinderen uit de kas van juf Iris. Kleine kinderen durven nog van alles te zeggen en die situaties speelt juf Iris mega grappig na. In een van haar video’s doet ze alsof ze met een kind praat die wel weet waarom melk wit is: “Witte melk komt van witte koeien, chocolademelk komt van bruine koeien en Milka chocolade komt van paarse koeien.” Als dat toch eens waar was…

4. @jufdidem

Van knutselvideo’s en video’s waarom ze zo houdt van het lesgeven tot aan rekenlessen. Deze juf doet het allemaal!

@jufdidem

Juf-zijn… veel meer dan “gewoon” werken. Zo puur! #jufdidem #dankbaar #jufzijn #lesgeven #kinderen #pabo #jufworden #leerkrachten #leerkracht #vj #vjp

♬ Little Things – Adrian Berenguer

5. @akkenisclips

Een van de TikTok-leraren post aardrijkskunde dagvlogs op zijn account en grappige momenten in de klas. Hij geeft les in de bovenbouw en in zijn video’s merk je wel dat sommige pubers geen blad voor de mond nemen.

6. @beste.docent

Deze middelbare school lerares speelt in op de trends die rondgaan. Ze maakt haar eigen herkenbare versies op liedjes van situaties die op school zijn gebeurt.

7. @meneerkhalil

Hij praat soms met leerlingen alsof ze zijn vrienden zijn en dat is misschien ook wel de reden dat hij het zo goed doet op TikTok. Herkenbare momenten zoals het vragen om cijfers en de reactie van leerlingen als hij zegt dat hij ze nog niet heeft, zie je terug op Haitam Khailils account.

8. @jufsanne123

Deze vrolijke juf maakt vooral grappige video’s, maar is ook veel aan het dansen en is gek op het lekkere weer! Zo heeft ze wel een hele interessante manier om de klas stilt te krijgen. Ze begint met zingen, de klas maakt het liedje af en de leerlingen zijn doodstil. Die kun jij misschien thuis ook nog weleens gebruiken.

@jufsanne123

Speciaal voor @Pieter Valley 🫶🏽😅 #ZiggZagg #Koningsspelen #Fyp

♬ ZiggZagg – Kinderen voor Kinderen

Saaiste klaslokaal van Nederland krijgt dankzij J/M Ouders een groene make-over: ‘Nu is het minder saai’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.