Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 27 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Had ik maar nooit… Alcohol in huis gehaald voor het feestje van mijn dochter (16)

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Lucinda (39). Lucinda heeft spijt dat ze alcohol in huis heeft gehaald voor het feestje van haar dochter.

Mijn dochter Mandy keek al maanden uit naar haar zestiende verjaardag. Ze wilde een groot feest in de tuin geven. Gelukkig hebben wij daar de ruimte voor, dus organiseerden we dat inclusief lekkere hapjes en goede muziek. Mijn zoon heeft een vriend die dj is, dus dat was snel geregeld.

Alcohol gehaald

Mijn dochter dronk al weleens een glaasje wijn of een mixdrankje met ons mee en volgens haar deden haar vrienden dat ook. Veel vrienden van Mandy zijn al achttien of bijna achttien. Daarom hadden we het idee om bier, wijn en drank te kopen om mixdrankjes mee te maken. Bij een feestje hoort een lekker drankje, zo dachten wij op dat moment in ieder geval. Op de dag voor het feest reed ik met mijn auto naar de slijterij en ik gooide de hele achterbak vol met alcohol.

Dronken vrienden en vriendinnen

Eenmaal op het feestje van mijn dochter, was het al snel gezellig. Er werd gedanst, gelachen en alcohol gedronken. Het ging goed, tot ik zag dat er een aantal vrienden en vriendinnen van Mandy dronken waren. Er begonnen er niet alleen een paar over te geven, ook werden er een aantal agressief en begonnen ruzie te maken en dingen te vernielen. Ze hadden veel te snel gedronken en bovendien allerlei drankjes door elkaar. Ze werden met de minuut vervelender of zieker.

Veel spijt

Ik had direct spijt dat ik alcohol in huis had gehaald. Niet alleen waren er nu dingen kapot gemaakt in onze tuin en binnen in huis. Ook waren er twee met een blauw oog en waren er een aantal waren echt ziek geworden. We brachten ze thuis, met emmers op de achterbank van onze auto. De ouders waren ook allesbehalve blij, wat ik snap. Ik schaamde me kapot. Wat een gezellig feestje had moeten worden met een drankje erbij, liep uit tot een ramp. Bij de volgende verjaardagsfeestjes komt er geen alcohol meer in, dat is een ding wat zeker is.”

Had ik maar nooit… ‘Het geheim van mijn dochter doorverteld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.