Maartje Scheffer
Maartje Scheffer Ouders 25 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

9x herkenbaar met een meidengezin

Een gezin met alleen maar zonen of alleen maar dochters is er niet zomaar een. Je kunt je voorstellen dat er in een meidengezin geen gebrek is aan meidenonderwerpen aan de eettafel en geen gebrek aan meidenspullen door het huis. Deze punten zijn ongetwijfeld herkenbaar voor alle ouders met een meidengezin.

Het is wat, een huis vol dochters!

Herkenbaar voor ouders met een meidengezin

Alles delen

Het fijne van een huis vol meiden (of jongens) is dat alle kleding en al het speelgoed over het algemeen bij alle kinderen in de smaak vallen en kunnen worden doorgegeven. Dat scheelt natuurlijk ook weer een hoop geld voor nieuw speelgoed en nieuwe kleding, en je dochters hebben er waarschijnlijk goed door kunnen delen.

Meidenonderwerpen

Aan tafel, en als ouders onderling gaat het waarschijnlijk vaak over typische meidenthema’s. Bijvoorbeeld over de oudste die binnenkort haar eerste menstruatie zal krijgen, het kopen van de eerste bh, en iets later over anticonceptie.

Mama’s kast

Op een bepaalde leeftijd zullen dochters ongetwijfeld geïnteresseerd raken in alles wat in mama haar kast ligt en in haar makeuptas te vinden is. Dat hoeft natuurlijk niet voor alle dochters zo te zijn, maar als we het over het gemiddelde meidengezin hebben, is dit waarschijnlijk onvermijdelijk en super herkenbaar.

De zoon die nooit kwam

Sommige ouders hadden na twee of drie dochters nog erg graag een zoon gewild, die nooit kwam. Voor sommige ouders is het makkelijk zich hieroverheen te zetten, voor anderen is dit iets wat eigenlijk altijd blijft kriebelen. Voor jullie herkenbaar, of is het gezin helemaal compleet met alleen maar dochters?

Glitters en roze

Ieder zo haar ding natuurlijk, maar als we in algemene termen naar de smaak van dochters kijken, zal toch alles tot een bepaalde leeftijd een roze of glitter detail hebben. In de slaapkamers, in de zelf uitgezochte kleding, het speelgoed: het huis wordt er in ieder geval een stuk vrolijker op!

Tetteren

De meeste meiden houden ontzettend van praten, tetteren, sociaal zijn, of dat nu met jou, haar zussen of vriendjes en vriendinnetjes is. Zingen en dansen met het volume op zijn hoogst is ook een hobby van vele meisjes. Gezelligheid gegarandeerd!

Papa de held

Voor veel meisjes is papa degene met wie ze later willen trouwen, hun grote held. Mama is ook leuk, maar papa, dat is in veel meidengezinnen de echte favoriete ouder op een of andere manier. Jammer mama, maar later zullen je dochters voor bepaalde adviezen en gesprekken weer sneller bij jou komen aankloppen.

Best duur

Als je alleen maar dochters hebt, heb je het waarschijnlijk niet door. Maar wist je dat een meisje over haar hele leven 35.000 euro meer kost dan een jongen? Dat verklaart dat jullie soms het gevoel hebben erg diep in de buidel te moeten tasten!

Niet alleen meisjesspullen

Dacht je dat je met een meidengezin gespaard zou blijven van de legoblokken door het huis? Dan heb je het waarschijnlijk mis! Op den duur zullen meisjes waarschijnlijk ook interesse tonen in stereotyperende ‘jongensdingen’. Jij zult je dus ook vroeg of laat distantiëren van deze stereotypes over dochters, vooral als ze weer met blauwe plekken van de voetballes terugkomt.

Moeder Esther schreef een boek over haar leven met twee tienerdochters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.