Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 11 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Zeeland

De zomervakantie is dan misschien wel voorbij, in september kan het nog wel mooi weer zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin, met deze keer de provincie Zeeland als uitgangspunt.

Wedden dat er iets leuks tussen zit voor jullie gezin?

Te warm

Waar we de hele zomer klaagden dat het geen zomerweer was, vonden we het de afgelopen week juist weer te warm. Dat is typisch het weer in Nederland, er is geen pijl op te trekken. Zo ook de maand september: het kan 30 graden met zon zijn, maar ook 15 graden met regen. Gelukkig zijn er zowel binnen als buiten nog genoeg leuke dingen te doen met je kids.

Wil je nog een beetje in de vakantiestemming blijven? Dan kun je nog een hoop leuke dingen ondernemen als gezin om dat vakantiegevoel weer even op te roepen. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnen- als buitenactiviteiten. Deze week is de provincie Zeeland aan de beurt.

De leukste buitenactiviteiten in Zeeland

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Zeeland vermaken je kinderen zich prima.

1. Stranddagje

Als je aan Zeeland denkt, denk je aan het strand. Breng met het gezin een dag door op een van de mooie stranden van Zeeland, zoals het strand van Renesse of Domburg. Je kinderen kunnen zwemmen, schelpen zoeken en zandkastelen bouwen en jij kunt nog even lekker bruin worden.

2. Neeltje Jans

Als het weer het toelaat, is een dagje naar het Deltapark Neeltje Jans een echte aanrader. Ga samen van de waterglijbaan en in de Aquasplash en de kinderen hebben uren speelplezier in de waterspeelplaats. Daarnaast zijn er ook speeltuinen voor de kinderen die wat minder actie willen.

3. Boottocht

Wil je even iets minder actie, maar wel lekker eropuit? Dan is een boottocht op de Oosterschelde een goed idee. Even lekker uitwaaien terwijl je geniet van de omgeving. Wie weet spotten jullie wel zeehonden of bruinvissen.

4. Mini Mundi

Als je kinderen nog genoeg energie hebben, kun je samen een dagje naar het pretpark Mini Mundi in Middelburg. Voor ieder kind is er wat wils: een achtbaan, een treintje, een schommelschip en een draaimolen. Daarnaast kun je ook nog naar de Boulderduinen, het obstakelstrand en het speelstrand.

5. Klimbos Westerschouwen

Zijn jouw kinderen een beetje avontuurlijk? Neem ze dan mee naar het klimbos in Westerschouwen, waar ze door de bomen kunnen klauteren, kunnen tokkelen en verschillende uitdagende parcoursen kunnen afleggen.

De leukste binnenactiviteiten in Zeeland

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Zeeland hebben je kinderen urenlang plezier.

1. Maritiem MuZEEum

Als het weer niet zo meezit, maakt dat hiervoor niks uit. Breng met je kids een bezoek aan het Maritiem MuZEEum in Vlissingen, waar ze van alles kunnen leren over de maritieme geschiedenis van Zeeland en het tot leven komt in interactieve tentoonstellingen.

2. Zwemmen

Zijn je kinderen echte waterratten, maar is het helaas niet zo mooi weer? Geen probleem, neem ze gezellig mee naar een overdekt zwembad, zoals Omnium in Goes. Hier heb je een stroomversnelling, bubbelbaden, peuterbaden, glijbanen en stoomcabines.

3. GlowGolf

Hebben jullie zin om echt even plezier te maken? Ga dan vooral samen naar GlowGolf in Middelburg. Sla de ballen langs de vele obstakels en kom erachter wie er het beste is in het spel. Doordat het glowgolf is, is het net even anders dan gewone minigolf en dat maakt het juist zo leuk.

4. Toversluis

Een overdekte speeltuin is altijd een goede optie als het buiten slecht weer is. Zo ook Toversluis in Sluis, waar je kinderen zich kunnen vermaken door middel van het springkasteel, klimluchtkussen, glijbanen en trampolines.

5. Bowlen

Een dagje bowlen is een dagje plezier. Laat je kinderen gezellig een vriendje of vriendinnetje meenemen en ga samen de competitie aan in het bowlingcentrum Goes. Sluit het uitje af met een lekker drankje en hapje.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Gelderland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.