Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 13 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Overijssel

De laatste weken is het echt herfstweer: nat, koud en veel wind. Toch kan de herfst er ook een stuk mooier uitzien, met zon en mooie kleuren. Omdat het weer in november nog alle kanten op kan gaan, hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin. Deze keer is de provincie Overijssel het uitgangspunt.

Wedden dat er iets leuks tussen zit voor jouw gezin?

Veel regen

We hebben de afgelopen weken veel binnen moeten zitten vanwege alle regen. Af en toe komt het zonnetje ook even tevoorschijn en ziet de wereld er een stuk mooier uit. Met een beetje geluk laat de zon zich weer wat vaker zien en is het hartstikke lekker weer om naar buiten te gaan. Want ook dat is de herfst!

Een uitje met het hele gezin is altijd leuk, zeker als je er echt even de tijd voor neemt. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Overijssel. Zo kunnen jullie ongeacht het weer altijd iets leuks doen samen.

De leukste buitenactiviteiten in Overijssel

Als het weer het toelaat, zijn deze buitenactiviteiten in Overijssel een echte aanrader.

1. Klimbos Overijssel

Houden jouw kinderen wel van wat uitdaging? Neem ze dan eens mee naar Klimbos Overijssel in Paasloo. Na een instructie kunnen de kinderen eerst even oefenen en daarna kan het echte klimmen beginnen.

2. NuNature Ommen

Hebben jullie zin in een gezellig en sportief dagje uit? Ga dan samen naar NuNature in Ommen. Je kunt hier van alles doen: een E-Chopper huren, paintballen, klimmen, een fatbike huren, bosgolf spelen en boogschieten.

3. Avonturenpad Beerze Rangers

Zijn jouw kids dol op avonturen en op ontdekking gaan? Dan is het Avonturenpad Beerze Rangers in Beerze een leuk uitje voor jullie. Volg de route die is aangegeven en onderweg komen jullie opdrachten, verwijzingen en raadsels tegen.

4. De Flierefluiter

Vinden jullie het een moeilijke keuze tussen dieren bekijken gezellig spelen? Ga dan naar speelboerderij De Flierefluiter in Raalte. Hier kunnen kinderen skelteren, van de glijbanen, klimtorens beklimmen en natuurlijk ook dieren bekijken.

5. Het Wolvenspoor

Zijn jouw kids niet bang voor een beetje spanning? Dan is de kinderwandelroute Het Wolvenspoor in Ommen een echte aanrader. Tijdens deze route kruipen jullie in de huid van een wolf en volgen jullie de knaag- en voetsporen. Ondertussen voeren jullie leuke opdrachten uit.

De leukste binnenactiviteiten in Overijssel

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Overijssel vermaken je kinderen zich urenlang.

1. Beerze Bulten

Zwemmen alleen leuk in de zomer? Zeker niet! Ook in de herfst kun je het water opzoeken, namelijk bij Beerze Bulten in Beerze. Kinderen kunnen hier van glijbanen met lichteffecten en ook voor de allerkleinsten is er een mooie waterspeeltuin.

2. FunZone

Moeten jouw kinderen hun energie een beetje kwijt? Neem ze dan mee naar FunZone Enschede, want daar is van alles te doen. Zo kun je hier bowlen, spelen in de indoor speeltuin, trampoline springen, glow in the dark golf spelen en squashen.

3. Speelgoedmuseum

Houden jouw kids van speelgoed? Dan is het Speelgoedmuseum in Deventer een leuk uitje voor jullie. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken naar al het mooie speelgoed en uiteraard mogen ze ook zelf spelen. Ook leren ze over de geschiedenis van speelgoed, wat het ook nog educatief maakt.

4. Schaatsen

Langzaamaan gaan we nu toch echt richting de winter. Of we dit jaar op natuurijs kunnen schaatsen is natuurlijk de vraag, maar jullie kunnen voor de zekerheid alvast even oefenen bij De Scheg in Deventer. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig en zo kom je alvast in de wintersferen.

5. De Museumfabriek

Als jouw kinderen interesse hebben in techniek en kunst, kun je ze eens meenemen naar De Museumfabriek in Enschede. Kinderen gaan op ontdekkingstocht door levendige exposities, waar ze ook actief betrokken worden bij wetenschappelijke experimenten en creatieve workshops.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Noord-Brabant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.