Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 1 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

8x waarom je meer van je partner houdt sinds jullie een kind hebben

Een kind krijgen is niet iets waar je je volledig op kunt voorbereiden. Zo weet je van te voren niet welke impact het gaat hebben op je relatie. Toch ga je het avontuur, meestal, samen aan en wat blijkt vaak? De liefde tussen jullie is sterker dan ooit. Daarom acht redenen waarom je meer van je partner houdt sinds jullie een kind hebben.

Samen met je partner ga je het avontuur aan, waarbij geen van de twee weet wat zich te wachten staat; welke uitdagingen eraan komen; hoe het zal gaan. Maar één ding wat wel zeker is: je wordt een gezin, een familie. En dat is leuk. Soms verwarrend, maar de liefde die jij voor je partner zult ontwikkelen is onbetaalbaar.

Waarom je meer van je partner houdt sinds jullie een kind hebben

Je partner heeft er een nieuwe taak bij, dus een nieuwe kant.

Kinderen hebben betekent plannen en jullie blijken de beste managers op aarde

Aan het einde van de dag mogen jullie trots zijn op jezelf. Weer een dag waarin gewerkt werd, opgepast, waarin boodschappen werd gedaan, verhaaltjes voorgelezen, gekookt, spuugtruien werden verwisseld en poepluiers werden vervangen. Wow, die managersopleiding hebben jullie echt niet meer nodig.

Hen samen zien, doet je meer smelten dan ooit

Wat is er liever dan jouw partner te zien kroelen met jullie kind? Zelfs als-ie boos wordt is-ie aantrekkelijk. Goh, leuke liefde heb je eigenlijk

Jou zwanger zien, vond je partner geweldig

Je was dan misschien 30 kilo aangekomen, alle muggen werden olifanten, je waggelde en boerde de gehele dag (maagzuur), maar je partner vond je nog steeds het allermooist. Lief.

Als je even weg bent met z’n tweeën, geniet je nog meer van elkaars gezelschap

Voor het kindertijdperk deden jullie geregeld leuke dingen samen. Een tripje hier, een weekendje daar. Toch zijn deze gelegenheden nu extra speciaal. Zorg er wel voor dat je de kind-gerelateerde onderwerpen niet aanhaalt tijdens deze romantische assemblages. Daar zijn andere avonden voor.

Je partner wil best nog meer kinderen, ook al is een gezin runnen een ultieme uitdaging

Als dat geen liefde is. Je wederhelft gaat er dus van uit dat jullie dit aankunnen. Samen staan jullie sterk.

Je partner vindt jou de beste moeder op aarde

En de leukste. En de mooiste. Niet altijd, wel vaak. Jij gelooft hem natuurlijk klakkeloos.

Aan de onwennigheden raken jullie gewend en dat maakt jullie sterker dan ooit

Opvoeden kent geen handboek. Het is een soort Pax-kast tekening van de Ikea. Nog nooit één ontworpen of in elkaar gezet, alleen jullie gaan ervan uit dat er straks een solide eindresultaat staat. Dat is nou ouderschap.

Je partner heeft je nog nooit zo dapper gezien als tijdens de bevalling

Jullie gaan door pieken en door dalen, maar jullie wederzijds respect is gegroeid vanaf de bevalling. De fijngeknepen hand, de washanden die elke minuut werden ververst (‘maar ik wil niet dat je weggaat!’) en de algehele aanwezigheid van je partner waren fijner dan ooit.

Lees ook:

10 dingen die een vader leert over meisjes na het krijgen van een dochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.