Sanne Verweij
Sanne Verweij Vrije Tijd 7 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

14x bijzondere thema’s voor een spetterend kinderfeestje

De simpele feestjes zijn voorbij: jouw kind wil ‘iets cools.’ Wat nu? Voor je in paniek schiet: wij hebben een lijst met de leukste themafeestjes op een rij gezet. Wedden dat er voor jouw kind wat bij zit? Veertien thema’s voor een spetterend kinderfeestje!

Griezelen, theekransjes of op zoek naar de schat? Zoek het thema dat het beste bij jouw kind past en ga aan de slag. Grote kans dat je het waarschijnlijk zelf ook leuk vindt. Onthoud goed: je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Thema’s voor een spetterend kinderfeestje

Deze veertien thema’s voor een kinderfeestje zijn allemaal even leuk, dat wordt nog lastig kiezen.

1. Prinsessenfeestje

Hebben jouw kinderen blauw bloed? Dan is het tijd om de prinsessenjurken uit de kast te trekken. Schmink op, een mini-fotoshoot en een high tea of een theekransje. Allemaal met de pink omhoog thee drinken? Deftig!

2. K3 feestje

Oya lélé, ik voel me plots weer zo oya lélé. De liedjes van K3 vind je stiekem helemaal niet zo erg. Hijs de kinderen in pakjes in alle kleuren van de regenboog, een haarborstel in de hand als microfoon en ze kunnen het podium op.

4. Elfjes feestje

Schmink mag hierbij niet ontbreken en vleugels van doorzichtig gaas zijn ook schattig. Dit feestje is ook erg leuk om buiten te houden. Zet doorzichtige potjes met lampjes erin neer om een magische sfeer te creëren. Activiteiten? Laat ze hun eigen toverketting maken, spelletjes spelen of hou een betoverende picknick.

3. Frozen feestje

Met dit thema is het ijs gelijk gebroken. Allemaal prinsessenjurken aan, of als je dat niet hebt, allemaal in het blauw gekleed. Laat ze met z’n allen Frozen kijken of zet de karaoke versie van Let it go op zodat ze de longen uit hun lijf kunnen zingen.

5. Beauty middag

Allemaal met de voetjes omhoog! Voor een middagje doe je net alsof jullie bij de beauty salon zijn. De haren worden gevlochten, nagels gevijld en je maakt de kinderen op. Aan het einde lijken ze net prinsesjes.

6. Brandweerfeestje

De themakleuren van dit feestje zijn rood, oranje en geel. Erg stoer zijn brandweerhelmen voor de kinderen. Ze kunnen een hindernisbaan doen in de tuin om echte brandweermannen te worden. Nu maar hopen dat er geen echt brandje geblust hoeft te worden.

7. Piratenfeestje

Ai ai kapitein! Een super feestje voor de echte wildebrassen. Een schatkaart maken is zo gedaan met een beetje verbeelding en een theezakje. Allemaal een ooglapje op en misschien een sjaaltje op het hoofd en iedereen is klaar voor de zware tocht. Tijd voor een echte speurtocht naar de schat!

8. Paw Patrol-feestje

Online is er veel inspiratie te vinden voor het Paw Patrol-thema, bijvoorbeeld koekjes in de vorm van hondenkoekjes of Paw Patrol-maskers als attributen voor op de foto’s. Laat de kinderen hun liefste puppy-ogen opzetten en het feestje is compleet.

9. Voetbalfeestje

Een balletje trappen in de tuin en verkleed gaan als je lievelingsvoetbalspeler? Welk kind wil dat nou niet? Voor de activiteiten hoef je niks moeilijks te bedenken: je geeft ze een bal en ze zijn zoet.

10. Auto-feestje

Is jouw kind verzot op auto’s, tractoren of motors? Pak de speelgoedauto’s er maar bij, want er gaat geracet worden. Ook leuk om een bekers uit te reiken aan de drie winnaars!

11. Ruimte-feestje

Droomt jouw kind ervan om astronaut te worden? Versier de kamer met glow in the dark-sterren en maak raketten van spekjes. De kinderen kunnen een speurtocht spelen waarbij ze op zoek moeten naar de motor van het ruimteschip; verzin iets geks! Wedden dat de kinderen helemaal in de wolken zijn?

12. Jungle-feestje

Met dit thema kun je zo groots uitpakken als je zelf wilt. Ga voor groene slingers op of zet knuffel dieren verspreidt door de kamer neer. Er zijn veel snacks die zich voor dit thema lenen: snoepbanaantjes, apekopjes of kronkel chips als slangen. Ga met de kinderen op safari en knutsel verrekijkers van papier.

13. Glow in the dark-feestje

Van glow-golfen hebben sommige misschien wel gehoord. Hier kan je ook een hartstikke leuk feestje mee geven! Ga met z’n allen naar een hal waar je kunt glow-golfen of ga thuis aan de slag met glowsticks en sterren. De kinderen zullen het spannend vinden en het is erg origineel.

14. Griezelfeestje

Boe! Jouw kind is niet bang om te schrikken en durft een griezelfeestje dus zeker aan. Als jullie halloweeen vieren, kan je daar veel inspiratie uit opdoen. Een idee is bijvoorbeeld om koekjes te versieren als enge spinnen of spookjes.

Geef je kind een onvergetelijke verjaardag met deze toffe ideeën

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.