Want.nl
Want.nl Ouders 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij de tijd blijven als ouder? Zo ken je alle populaire TikTok-songs

TikTok bezorgt je kind veel meer dan korte grappige filmpjes. De aanstekelijke deuntjes zijn namelijk een belangrijk onderdeel en blijven de hele dag in je hoofd zitten. Maar hoe heet dat liedje dat je kind de hele dag zingt eigenlijk? Dankzij deze playlist op Spotify kom je er zo achter!

Dat TikTok een grote invloed heeft op de muziekindustrie is eigenlijk niets nieuws. Nummers die ‘viral’ gaan verschijnen binnen de kortste keren bovenaan de hitlijsten. En dit gebeurt niet alleen bij nieuwe muziek. Het komt namelijk steeds vaker voor dat oude hits, opnieuw aandacht krijgen door populariteit op TikTok. De app zorgde er bijvoorbeeld voor dat nummers als Dreams van Fleetwood Mac en Starman van David Bowie een boost kregen in streamingcijfers.

Zo ken je alle TikTok-songs

Wil jij eenbeetje bij de tijd blijven en alle populaire TikTok-songs kennen? Dan hebben we voor jou de perfecte playlist gevonden. Spotify-gebruiker Soave, heeft een playlist gemaakt met de populairste TikTok liedjes van 2022. Van Beggin’ tot Drivers Licence. De lijst krijgt dagelijks een update en telt nu al meer dan 200 nummers. Maak je dus maar klaar voor 10 uur lang genieten van catchy melodietjes.

Mocht het nummer waar jij nou net naar op zoek ben er niet tussen staan, probeer dan de app Shazam eens. Met deze app kun je geluidsfragment opnemen, waarna de service je de titel of artiest geeft. Of je scrollt gewoon door je ‘for you-page’, waar je in een mum van tijd weer een TikTok met hetzelfde nummer tegenkomt. Dan komt het vast ook goed!

Games ontwikkelen

Het social media platform komt naast muziek met een nieuwe troef. Het zal niet lang meer duren voordat je ook op TikTok kunt gamen. Het bedrijf werkt samen met Farmville-ontwikkelaar Zynga aan een endless runner, genaamd Disco Loco 3D. De app test op dit moment verschillende games in Vietnam, voordat je kind ook hier kan genieten van toffe spellen.

J/M Ouders-panel: ‘Mijn dochter van 9 wil op TikTok, maar ik vind haar te jong’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.