Redactie
Redactie Vrije Tijd 25 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Afkoelen in het water: 5 x leuke waterparken en zwembaden in Nederland

Geniet je van een fijne staycation? Of ben je toch ergens in Nederland op vakantie gegaan en hebben jullie zin in een dag waterpret? Neem de kids dan eens mee naar een waterpark.

Deze buitenzwembaden zijn heerlijk verkoelend en superleuk voor de kinderen. Wie durft van de hoogste glijbaan?

Waterparken

1. Waterspeelpark Splesj

Waterspeelplaatsen, superhoge glijbanen, waterfonteinen, een grote speeltuin, spuitkanonnen en het grootste spray-park van West-Europa: in Waterspeelpark Splesj in West-Brabant vermaken jullie je wel een tijdje. Voor kleinere kindjes is er een kinderbad. Op het grote grasveld kan je vervolgens even uitrusten, opdrogen, wat eten en weer door.

2. Openluchtbad Boschbad

Glij van de superhoge glijbaan, spring van de duikplank of ren door de waterspuiters bij de waterspeeltuin van Boschbad. Dit openluchtbad is omgeven door een groot grasveld waar je met je kleedje en parasol kunt plaatsnemen. De waterspeeltuin is overzichtelijk en niet te groot.

3. Zwembad De IJzeren Man

Van een peuterbad tot een familieglijbaan, recreatiebaden, watersproeiers en een waterparasol: bij De IJzeren Man is er voor ieder wat wils. Het zwembad vind je in Weert. Ook zijn er douches, kleedcabines en een speeltuin om lekker nog wat te spelen na het zwemmen. Bij de beachclub op het terrein kan je lekker wat eten en drinken.

4. Linnaeushof

Het is Europa’s grootste speeltuin en van de waterspeeltuin wordt iedereen blij. Echt zwemmen kan je er niet, maar er zijn zoveel speeltoestellen in het water, dat je gegarandeerd een dag waterpret beleeft met z’n allen.

5. Aquaventura Slidepark

In Hellendoorn vind je het Aquaventura Slidepark met maar liefst elf verschillende waterglijbanen. Het park is 5000m2 groot en geschikt voor zowel oudere als jonge kids. Neem je zwemkleding en handdoeken mee en vermaak je de hele dag door alle glijbanen te proberen.

Let even op als je een waterpretpark wilt bezoeken de komende tijd: per park verschillen de regels wat betreft toegangtickets tijdens de coronaperiode.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.