Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Feestdagen 19 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

8 originele manieren voor je kind om geld te verdienen op Koningsdag 2024

Opeens is het al bijna Koningsdag (zaterdag 27 april) en had je maanden geleden nog grootse plannen om een berg speelgoed te verzamelen en verkopen, komt daar nu niets meer van. Je hebt er gewoon geen tijd meer voor of je ziet als een berg op tegen het uitzoeken van die nog grotere berg met speelgoed in huis.

Of je hebt helemaal geen zin om met Koningsdag 2024 op een kleedje te moeten zitten, want we snappen ook wel dat jij dan degene bent die aan het verkopen is…

Originele manieren Koningsdag

Alleen wil je kind wel graag een zakcentje verdienen op de feestdag van onze koning. Gelukkig heb je daar geen berg met oude troep, excuses: speelgoed, voor nodig. Met deze originele manieren kan je kind op Koningsdag ook een aardig zakcentje verdienen. Kind blij, jij blij.

Coole manieren om geld te verdienen op Koningsdag 2024

Een ‘doen’-kraampje doet het altijd goed op de plaatselijke vrijmarkt op Koningsdag. Zelfs als je niet zo’n vroege vogel bent en dus laat op de markt aan komt en de beste plekken al bezet zijn (I feel you), kun je met deze activiteiten nog wel een plekje vinden.

Veel ruimte heb je namelijk niet nodig. Wring jezelf en je kind tussen twee kleedjes in, het liefst in het zonnetje, want ja: daar heb je zelf ook wat aan, en laat dat geld maar binnenstromen.

Oranje loombandjes, exclusief voor Koningsdag 2024

Loombands, loombandjes, loom-armbanden, loomen: hoe je het ook noemt, het is een heel ding onder kinderen. Kan jouw kind goed loomen? Top! Neem op Koningsdag de bak met loombandjes mee, zet je kind aan het loomen en verkoop al die geweldige, zelfgemaakte armbanden voor een paar cent aan het langslopende volk. Vooral de exclusieve (ja, ja, marketing) oranje variant of het rood-wit-blauwe exemplaar zal goed verkopen. Tipje van ons.

Gelakte nagels voor een euro!

Kunnen jullie nagels lakken? Ga nagels lakken op Koningsdag 2024! Oranje nagels, rood-wit-blauwe nagels, een gouden kroontje of een oranje tompouce: het zijn niet de moeilijkste lakwerken en je maakt mens en kind er blij mee. Gelakte nagels voor een euro en het geld stroomt binnen. (Of ga voor nagelstickers, nog makkelijker!)

Limo en een cupcake voor €1,50

Oké, we geven toe: hiervoor moet je wel het een en ander voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Bak de avond van tevoren een flinke bubs cupcakes en versier deze met oranje botercrème en wat je nog maar lekker vindt. Werkt altijd, want elk kind dat langsloopt eist een cupcake van papa, mama, opa of oma. Zet er een kan limo naast en je vangt twee vliegen in een klap.

Hoeveel snoepjes zitten er in de pot?

Wie het raadt, krijgt een zakje snoep. Voor 50 cent mag je drie keer raden. Zit je er met vijftig snoepjes naast? Dan krijg je een snoepje als troostprijs. Leren die kinderen ook nog even rekenen op Koningsdag, pak je mooi weer mee.

Haren vlechten voor Koningsdag 2024

Als je kan vlechten als de beste, dan ga je haren vlechten op Koningsdag. Een invlecht, een Elsa-vlecht, Pippi-vlechtjes, een haarbandvlecht en ga zo nog maar even door. Leukste is wel als je kind mee kan doen natuurlijk, anders ben jij alleen maar aan het werk. Je kunt jullie pop-up haarstylistenzaak ook uitbreiden met haarkrijt voor plukken gekleurd haar of glitterspray.

Vlaggetjes schminken voor kleine zakenmensjes

Zit je met kleine kinderen op de vrijmarkt op Koningsdag? Laat ze dan vlaggetjes schminken bij mensen. De kleine snuitjes trekken waarschijnlijk al snel klanten aan, helemaal als ze de vlaggetjes zelf aanbrengen. Tip: koop zo’n kant-en-klaar schminkblok in rood, wit en blauw. Dat breng je in een streep aan op de huid. Kunnen je kids dus gewoon doen terwijl jij geniet van je oranje tompouce.

De kleine goochelaar

Is jouw kind een goede goochelaar? Hup, goocheldoos onder de arm meenemen en goochelen maar. Voor 50 cent krijgen mensen een waanzinnige goocheltruc te zien, speciaal voor Koningsdag 2024. Of zet een hoed op z’n kop neer, zodat iedereen zelf wat kan doneren.

Plaktattoos voor een paar cent

Een echte neppe tattoo laten zetten op Koningsdag is natuurlijk megacool. Je hebt er alleen plaktattoos voor nodig, een doek en wat water. Glittertattoos doen het ook altijd goed.

Van koninklijke fotobooth tot dansworkshop: 10 unieke ideeën voor Koningsdag met je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.