Julia van Buuren
Julia van Buuren Feestdagen 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Laat je creativiteit de vrije loop: 5x knutselideeën voor Moederdag

Het duurt nog even, maar voor je het weet staat Moederdag weer voor de deur. Hét moment om creatief aan de slag te gaan en het mooiste knutselwerk te maken. Hier zijn wat knutselideeën.

Moeders in het zonnetje zetten is een eeuwenoude traditie. In het midden van de 19e eeuw ontstond de officiële feestdag Moederdag in Amerika en in 1916 waaide Moederdag over naar Nederland.

5 knutselideeën voor Moederdag

Elk jaar wil je de vorige Moederdag weer overtreffen met het mooiste zelfgemaakte cadeau. Toch kan het best lastig zijn om weer iets nieuws te verzinnen. Hier zijn vijf knutselideeën.

  1. Zelfgemaakte theemok

Is jouw moeder dol op thee? Dan is dit het perfecte cadeau. Je kunt namelijk gewoon een theemok van papier maken. Knip het uit in de juiste vorm (online zijn templates te vinden), en plak het op een versierd en stevig stuk papier. Je maakt het natuurlijk helemaal af met een echt theezakje in de mok.

2. Zelfgemaakte bloem met foto

Bloemen zijn altijd een goed cadeau, al helemaal wanneer je je eigen creativiteit erop loslaat. Knip de vorm van bladeren uit gekleurd papier en plak een cirkel van een andere kleur papier in het midden. Je maakt het persoonlijk door een verfafdruk van je hand op de bladeren te plaatsen. In het midden kun je nog een foto plakken van jezelf of van je moeder.

3. Zelfgemaakt bosje bloemen voor Moederdag

Cupcakes zijn lekker maar je kunt de vormpjes natuurlijk ook voor iets anders gebruiken. Kies verschillende kleuren en vormen van cupcakes uit en versier ze met gekleurd papier in de vormen en eromheen. Dit is pas een creatieve bos bloemen.

4. Stenen beschilderen

Stenen lijken misschien saai, maar als je ze wat opvrolijkt zijn het net kunstwerkjes. Zoek buiten wat mooie gave stenen op en beschilder ze zoals jij wil. Ze fleuren gelijk het hele huis op.

5. Plant versieren

Dit cadeau is speciaal voor de plantenliefhebbers. Versier een plantenbak met de mooiste kleuren en versiersels om jouw moeder te verassen met Moederdag.

Bibi en Lotte: ‘Bij ons is het elke dag Moederdag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.