Culy
Culy Eropuit 17 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Van mega madeleine tot Mickey beignet: dit zijn de tofste snacks in Disneyland Paris

Nu Disneyland Paris dertig jaar bestaat, hebben de culinaire ontwikkelaars éxtra goed uitgepakt met feestelijke lekkernijen. De restaurants en snack corners in de parken zijn daarom gevuld met speciale snacks ter ere van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. En dat wil je proeven!

De tofste snacks in Disneyland Paris

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Disneyland Paris, heeft ‘t park uitgepakt met speciale verjaardagssnacks. Onze collega’s van Culy mochten er een aantal proeven en heeft de lekkerste voor je op een rijtje gezet.

Cheesecake op een stokje

De favoriet van Culy’s Martine was deze cheesecake op een stokje. De cheesecake (meer monchoutaart dan cheesecake) is gehuld in een lila chocolade met nootjes. Eerst denk je wellicht dat het zo’n snack is waar je enorm misselijk van wordt – wat het dan niet waard is – maar niets is minder waar!

De cheesecake is goed op smaak, niet té zoet en dankzij het chocoladelaagje eromheen ‘eet’ het als een ijsje. Je weet wel, zo’n mini Magnum die bij veel Nederlandse huishoudens als dessert in de vriezer ligt.

Mickey Mouse broodjes

Tussen al die zoete popcorn en suikerspinnen is het soms een verademing om naar iets anders te kunnen grijpen dan suiker of gefrituurde lekkernijen. En dat kan gewoon! Want er zijn nu twee speciale broodjes in omloop in de vorm van ‘t koppie van Mickey Mouse.

Eén belegd met ham en kaas, maar de andere is een waar groentefestijn. Een broodje gezond met zongedroogde tomaat, sla, wortel en een lekker sausje: eigenlijk alles waar je even snel trek in kunt hebben voor je je opmaakt om de volgende attractie in te gaan.

Mickey Mouse beignet

Als er iets is waar je in Disneyland Paris niet omheen kunt, dan is het de iconische vorm van het hoofd van Mickey Mouse. Overal zie je zijn karakteristieke grote oren opdoemen. Zo ook in de Mickey Mouse beignet, die je overigens kunt bestellen met een vulling van Nutella of een vulling van abrikozenjam.

De beignet is lekker luchtig en van binnen gevuld met de door jou gekozen vulling. Doordat deze vulling niet door de hele beignet zit, maar enkel in het gezicht, is ‘ie minder machtig dan je zou denken. Een heerlijk snackje tussen de attracties door!

Anniversaire biscuit

Als er een koekje is dat je echt móéet proeven tijdens je bezoek aan Disneyland Paris, is het deze. Deze gigantische biscuit is namelijk een van de speciale snacks in Disneyland Paris en heeft alle uiterlijke kenmerken die bewijzen dat ‘t om een verjaardagssnack gaat. Zelfs de leeftijd van het park staat erin gegraveerd.

Op ‘t eerste gezicht deed het koekje (kunnen we dit een koekje noemen?) ons denken aan de dalgona koekjes uit de Netflix serie Squid Game, maar gelukkig hoefden we niks uit te kerven met een dun naaldje. Gewoon een hapje nemen en genieten van de volle smaak van deze shortbread biscuit.

Mega Madeleine

We vertelden je al eerder over het restaurant PYM Kitchen in het nieuwe Marvel Avengers Campus themaland in het Walt Disney Studios Park.. In dit restaurant werkt men met de PYM particle technologie uit de films Ant-Man en The Wasp. Dit betekent dat alles of enorm uit z’n voegen schiet óf erg klein wordt.

Deze madeleine is er een on steroids, maar eigenlijk is dat wel een pretje. Zo kun je namelijk éxtra lang genieten van deze heerlijke snack. De madeleine is lekker smeuïg en bedekt met een goed gedoseerde laag chocolade. Tip: neem ‘m ná een heftige attractie. Het is namelijk een hele maaltijd.

Eten en drinken in Disneyland Paris

Bovenstaande snacks zijn speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Deze verjaardag wordt gevierd tot september 2023. Tot die tijd heb je dus ook de kans om de snacks uit te proberen. Mocht je nu benieuwd zijn naar waar je elders in de Disneyland Paris parken lekker kunt eten? Eerder publiceerden wij al een artikel met daarin de lekkerste restaurants in Disneyland Paris. Zo kun je je een geheel weekend op culinair gebied uitleven!

Reisverslag: J/M Ouders’ Lisa ging met 4 kinderen naar Disneyland Paris

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.