Demi de Boer
Demi de Boer Ouders 17 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

12 dingen die tieners écht irritant vinden aan hun ouders

Uitspraken als; “Mam, doe nou eens normaal” zul je vast herkennen als je een tiener in huis hebt. Want hoe lief je ook bent, jouw tiener vindt jou waarschijnlijk ook super irritant.

Je zal vast wel eens klagen over hoe zwaar je het hebt met een puber, maar die puber heeft het ook heel zwaar met jou. Je bedoelt het waarschijnlijk allemaal goed, maar stiekem hebben ze wel een beetje gelijk.

Dit vindt jouw tiener irritant

Om te voorkomen dat je een boze blik krijgt van je tiener, hebben wij de grootste irritaties van tieners op een rij gezet. Zo kun je proberen om je in te houden, maar je kunt ze natuurlijk ook even plagen.

1. De grapjas uithangen

Wanneer jouw tiener vrienden uitnodigt, vindt hij het vaak al erg genoeg als je er bij blijft zitten. Maar als je dan ook nog eens de grapjas gaat uithangen, ga je echt te ver in de ogen van je tiener.

2. Slaapkamer inlopen

Hier maakt waarschijnlijk elke ouder zich schuldig aan. Je tiener zal het niet waarderen als je hun kamer in komt lopen. Zeker niet als je de deur open slingert zonder te kloppen.

3. Cijfers checken

Constant vragen naar de cijfers van je puber, vinden de meesten super irritant. En je gaat al helemaal een stap te ver, als je het zelf gaat opzoeken via een App van school. Hoe durf je?!

4. Bemoeien met het opstaan

Tieners vinden het erg vervelend als jij als wekker gaat spelen. Natuurlijk wil je dat ze optijd op school komen, maar als je voor de vierde keer roept dat ze hun bed uit moeten, zullen ze niet gezellig aan de ontbijttafel aanschuiven. En het is je al helemaal niet te vergeven als je dit doet wanneer ze kunnen uitslapen.

5. “Wij hebben ook seks hoor”

Ho, stop! Hier wil jouw tiener écht niks van weten. Wanneer je er zo’n opmerking uit floept, zal je tiener het gesprek waarschijnlijk direct verlaten. En laten we eerlijk zijn, ze hebben een punt.

6. Gekke opmerkingen

Lopen jullie gezellig in de stad of een andere drukke plek en maak jij een gekke opmerking? Dan ben je opeens een wildvreemde voor jouw tiener.

7. Dansen

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg; dat zou het motto van puberouders moeten zijn. Zijn jullie op een feestje en begin je opeens te dansen? Dan duikt je puber het liefst onder een tafel. Of zit er een vriendinnetje in de auto en kun jij je niet inhouden wanneer je favoriete liedje op de radio komt? Dan stapt je tiener het liefst uit de auto. Het maakt echt niet uit hoe mooi je kan zingen of hoe leuk je kan dansen. Ouders, dit is een no-go.

8. Schoonpoetsen

Dit is misschien wel één van de ergste. Je tiener heeft wat op zijn gezicht zitten, dat is voor jou geen probleem. Een likje aan je vingers en poetsen maar. “Pap, dit doe je niet, toch?!” Volgende keer kun je het beter gewoon zeggen.

9. Al die vragen

Je tiener heeft al een enorm zware dag gehad op school en dan moet hij thuis ook nog eens al die vragen beantwoorden. Daar hebben tieners vaak geen zin in. Ondanks dat het goed bedoeld is, kun je ze beter even met rust laten.

10. Klusjes

Je tiener moet naast school, sport en chillen óók nog eens klusjes doen. Belachelijk, vinden zij. Daarnaast vraag je het bijna altijd of hij de vaatwasser willen inruimen als hij druk bezig is met gamen.

11. Vies avondeten

Je weet al jaren dat je tiener dat niet lekker vindt en toch kook je het. Denk je nou echt dat je tiener het wilt leren eten? Je tiener eet nog liever een boterham met hagelslag, dan de spruiten die op tafel worden gezet. Dat wordt een gezellige avond…

12. Zeuren

Je tiener zal je al helemaal irritant vinden, als je zegt dat jij hém irritant vindt. Tieners zijn nooit irritant, dat weet je inmiddels toch wel?

14 dingen die je zult herkennen als je een puber in huis hebt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.