Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Eropuit 12 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Vliegen met kinderen: zo pak je dat aan

De zomervakantie is weer begonnen. Stap je binnenkort met je kinderen in het vliegtuig? Of het nu een korte reis van twee uur is, of een lange vlucht van elf uur: vliegen met kinderen blijft altijd een uitdaging. Gelukkig bestaat er tegenwoordig heel wat afleiding waarmee ze je ze zoet kunt houden. Check hieronder een handige aanpak voor vliegen met kinderen. 

Niet alleen is vliegen met kleine kinderen een aardige opgave, ook met grotere kinderen kan het vermoeiend zijn. De woorden “Ik heb honger” en “Zijn we er bijna? Ik verveel me.” vliegen om de paar minuten om je oren. En dit is niet fijn als je nog een paar uur moet…

Lang wachten op het vliegveld? Download dan onze vliegveld-bingokaart!

Zo verloopt de vliegreis soepel

Hou altijd in je achterhoofd dat wanneer jullie eenmaal op bestemming zijn aangekomen, het vast een stuk beter zal zijn. Hier wat handige tips waardoor jullie vliegreis hopelijk soepel gaat verlopen.

1. Handige vluchttijden

Wanneer je je reis gaat boeken is het handig om te kiezen voor vluchttijden die bij het slaapritme van je kinderen passen. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt is in de ochtend of vroege middag (wanneer ze een dutje kunnen doen) ideaal om te vliegen. Als je later op de dag vliegt zal je zien dat ze moe en misschien al overprikkeld zijn. Dat kan zorgen voor een dramatische vlucht met gegil en gehuil. 

2. Genoeg eten en drinken voor in het vliegtuig

Ga er niet vanuit dat je direct aan boord van het vliegtuig iets kan bestellen. Het beste is dat je van te voren wat dingen inslaat waar je kinderen dol op zijn. Zo heb je het gelijk bij de hand wanneer ze trek hebben en hoef je niet te wachten totdat de stewardess langskomt met eten of drinken. Pak zeker hun favoriete fruit, snoepjes en koekjes in. Jullie gaan tenslotte op vakantie, dus maak de reis al zo gezellig mogelijk. 

3. Genoeg films en spelletjes voor tijdens het vliegen

Download op je iPhone of iPad series, films en spelletjes die je kunt gebruiken zonder wifi. Is je kind dol op muziek? Zet dan ook wat leuke liedjes klaar. Zorg ook dat je wat opties hebt voor als de batterij op is. Dit is zeker handig als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Ga bijvoorbeeld voor wat reisversies van spelletjes, zoals: ´Wie ben ik?´, ´Mens erger je niet´, en ´Vier op een rij´. Succes gegarandeerd. 

4. Verwacht niet teveel van jezelf en van je kids

Reizen is heftig, niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Probeer je regels een klein beetje los te laten. Heb je een kleintje  in een leeftijd waarop het echt niet stil wil zitten? Loop dan af en toe een paar keer heen en weer door het vliegtuig. Je zal zien dat je kind dat leuk vindt en wat aandacht van andere mensen kan wonderen doen. Misschien krijgt het zelfs nog wel een mooi kleurboek van de stewardessen.

5. Schone kleding en medicijnen meenemen

Neem altijd extra kleding mee in je handbagage. Je weet nooit of je koffers gelijk met jullie aankomen of dat een van je kinderen onderweg een verschoning nodig heeft. Er zijn tegenwoordig handige plastic zakken die je met de stofzuiger vacuüm kunt zuigen. Zo kun je deze extra kleding als een plat pakketje in je tas stoppen. Neem ook altijd wat medicijnen mee in je handbagage. Dit is niet alleen handig wanneer je koffer later arriveert, ook kun je dit direct inzetten wanneer je kind last heeft van de oren tijdens het vliegen. 

https://www.jmouders.nl/een-jetlag-bij-je-kind-met-deze-6-tips-help-je-je-kleine-erdoorheen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.