Redactie
Redactie Hobby en sport 19 jun 2018

Yoga

Kinderyoga wordt steeds populairder. Kinderen die aan yoga doen, leren zich te ontspannen waardoor ze minder last hebben van alle drukte en chaos om zich heen. Ze trainen ermee controle uit te oefenen over hun eigen lijf en gevoel. Daardoor leren ze ook (beter) de baas te zijn over hun eigen gedrag. In speelse en fantasievolle lessen, met houdingen die naar dieren zijn vernoemd, kunnen kinderen bewegen en dansen, maar ook tot rust komen, luisteren of zelfs wat mediteren. 

Wat is yoga?

Het doel van yoga is lichaam en geest in evenwicht brengen.

Waarin verschilt kinderyoga van yoga voor volwassenen?

Omdat kinderen zich minder lang kunnen concentreren ligt bij kinderyoga meer nadruk op het doen van verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen, dan op meditatie en zelfkennnis. Kinderyoga richt zich op 6- tot 12-jarigen, tieneryoga is bedoeld voor 12- tot 18-jarigen. 

Zeven voordelen van kinderyoga

Kinderen die aan yoga doen: 

  • worden bewuster van hun lichaam
  • worden sterker en soepeler
  • leren goed ademen
  • leren zich beter te bewegen
  • verbeteren hun concentratievermogen
  • leren zich te ontspannen
  • maken makkelijker contact met zichzelf en anderen

Voor welke kinderen is yoga geschikt?

Omdat het bij yoga niet gaat om presteren maar om doen, is het voor alle kinderen geschikt. Want wat je ook doet, het is altijd goed. Dat alleen al is voor veel kinderen een pak van hun hart. Pubers krijgen bij tieneryoga handvatten, tips, ademhalings- en ontspanningsoefeningen om grip te krijgen op hun veranderende lichaam en de eigen emoties.

Online yoga-cursussen van J/M

J/M ontwikkelde twee online cursussen waar yoga met kinderen deel vanuit maakt. Kijk bij yoga- en massagecursus van J/M en bij de cursus kindermeditatie en yoga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Yoga
Sluiten