Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 4 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Gelderland

De zomervakantie is nu echt voor iedereen afgelopen, juist als we komende week weer zomerse temperaturen krijgen. Misschien vinden jullie nog wel een gaatje om iets leuks als gezin te doen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin, met deze keer de provincie Gelderland als uitgangspunt.

Wedden dat jouw kinderen gaan genieten?

Mooi weer

Zul je net zien: waren de laatste weken van je vakantie nou niet bepaald heel zonnig te noemen, wordt het juist mooi weer als de vakantie is afgelopen. Zo zie je maar weer dat je het helaas nooit in de hand hebt en je geluk moet hebben als je daadwerkelijk mooi weer hebt tijdens je vakantie. Gelukkig kun je ook na de zomervakantie nog genoeg leuke dingen als gezin doen.

Komende week wordt het dus warm, hoe heerlijk is het om nog even van die zomertemperaturen te genieten zolang het nog kan? Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnen- als buitenactiviteiten. Deze week is de provincie Gelderland aan de beurt.

De leukste buitenactiviteiten in Gelderland

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Gelderland zijn je kinderen uren zoet.

1. Julianatoren

Heb je zin om met het hele gezin gezellig een dagje eropuit te gaan? Ga dan vooral naar Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Met meer dan zestig gave attracties vermaken je kids zich urenlang en daarnaast zijn er ook regelmatig toffe shows te zien. Goed om te weten: dit park is het leukst voor kinderen tot en met 10 jaar.

2. Burgers’ Zoo

Een dagje dieren kijken is altijd een geslaagde activiteit. Misschien ben je er al eens geweest (misschien al wel honderd keer), maar Burgers’ Zoo in Arnhem blijft een echte ervaring. Spot alle dieren en kijk samen je ogen uit.

3. Dolfinarium

Heb jij de dierentuin zo onderhand al wel gezien, maar houden je kinderen wel van het spotten van dieren? Neem ze dan eens mee naar het Dolfinarium in Harderwijk. Je ziet hier ontzettend veel dolfijnen, maar daarnaast ook nog zeeleeuwen, walrussen en roggen.

4. Park Berg en Bos

Moeten jouw kinderen echt even hun energie kwijt? Dan is Park Berg en Bos in Apeldoorn een echte aanrader. Het park bestaat uit een grote vijver, speelweide, uitkijktoren, bosweide en als je goed oplet ontdek je misschien nog wel een wild zwijn of een ree.

5. Pannenkoekenboot

Er zijn bijna geen kinderen die niet van pannenkoeken houden. Jullie zullen misschien al vaak ergens een pannenkoek hebben gegeten, maar hebben jullie dat weleens in een boot gedaan? Zo niet, ga dan zeker eens pannenkoeken eten op de Pannenkoekenboot in Nijmegen. Een hele ervaring + heel lekker eten!

De leukste binnenactiviteiten in Gelderland

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Gelderland zorg je zeker voor een leuke tijd met je kinderen.

1. Het MuZIEum

Dit uitje is bijzonder om een keer te doen, omdat je in het MuZIEum in Nijmegen ontdekt hoe het is om niet te kunnen zien. Dat gebeurt onder begeleiding van een slechtziende of blinde gids. Je ontdekt hoe het is om niks te kunnen zien door te voelen, horen en ruiken.

2. Het Land van Jan Klaassen

Is het geen lekker weer buiten of juist te heet voor jullie? Ga dan eens samen naar Het Land van Jan Klaassen in Braamt. In deze overdekte speeltuin vermaken kinderen zich prima met de zweefauto’s, springkussen, luchtglijbaan, kinderdisco, spookhuis, klimwand en doolhof.

3. Bosbad Putten

Kunnen jouw kinderen niet genoeg krijgen van zwemmen? Neem ze dan gezellig mee naar het Bosbad in Putten. In dit zwembad kunnen ze zich prima vermaken met de wildwaterbaan, vloedgolf, stroomversnelling, massagestralen en whirlpool.

4. RijnBoulder

Heb jij ook wel zin in een beetje actie? Ga dan samen met je kind(eren) boulderen. Dat kan in RijnBoulder in Arnhem, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen. Sluit dit actieve uitje gezamenlijk af met een lekker etentje.

5. Bowlen

Bowlen blijft altijd een leuk uitje, voor welke leeftijd dan ook. Ga samen met je kinderen en misschien een paar vriendjes of vriendinnen erbij naar Bowlingcentrum Groeneveld in Ede en maak voor een paar uurtjes plezier samen. Sluit het af met een lekker borrelplankje en een drankje.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Groningen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.